Now Reading:
Model varaždinskog županijskog stožera primjenjuje cijela Hrvatska
Full Article 3 minutes read

Model varaždinskog županijskog stožera primjenjuje cijela Hrvatska

Gradonačelnik Čehok jučer je na Gradskom vijeću u dogovorenom igrokazu ponovno iznio niz neistina vezanih uz rad Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i zaključio da je njegov dojam da se varaždinski županijski stožer potpuno pogubio.

Nakon što je u potpunosti razotkriven kao osoba koja je direktno odgovorna za opstrukciju mjera, na kojima je inzistirao Županijski stožer i koje je nakon samo 7 dana Vlada propisala za cijelu Hrvatsku i time u potpunosti potvrdila opravdanost našeg zahtjeva, potpuno pogubljeni gradonačelnik koji je te mjere nazivao bijesnim, nepotrebnim i štetnima, izgubio je svako moralno pravo da ikada više progovori o zaštiti zdravlja građana Varaždina.

Da ima imalo srama, prepoznao bi svoju odgovornost u činjenici da je broj smrti u ovom mjesecu 2020. godine u bolnici četiri puta veći od prošlogodišnjeg broja.

Dakle, umjesto da je opstruirao mjere, svojim primjerom pozivao na neodgovornost te u pismima gradskog stožera upozoravao Nacionalni stožer da građane Varaždina ne brine prvenstveno koronavirus i time sprečavao donošenje mjera i omogućio nepotrebne smrti, bilo bi primjereno moralnom i odgovornom čovjeku da je prvi snažno podržao zahtjeve župana Čačića i Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

S obzirom da ništa od navedenog nije učinio, ne čudi da bez srama i dalje govori o stvarima o kojima ne zna i ne želi znati ništa kao što je funkcija šatora u krugu Opće bolnice Varaždin. Da je konzultirao ijednog liječnika koji je član Gradskog stožera, sve bi mu bilo puno jasnije. Naime, svi ti liječnici su i članovi Županijskog stožera kojeg „stručnjak“ s Filozofskog fakulteta napada.

Varaždinska županija, za razliku od Međimurske i nekih drugih, ne šalje svoje bolesnike u Zagreb, nego ih liječi u bolničkom smještaju, dakle, niti u dvoranama, niti u hotelima.

U bolničkom smještaju osigurano je još preko stotinu kreveta, a šatori u krugu bolnice koji su direktno priključeni širokoprofilnim cijevima na kisikanu služe isključivo kao mjesto tranzita za bolničke smještaje i rezerva u slučaju za velikim potrebama kapaciteta kisika.

Vjerujemo da Varaždin neće imati potrebe za dvoranama, ni hotelima ni studentskim domovima s obzirom da je, usprkos opstrukciji Čehoka i sličnih, uspio prvi i tada jedini propisati strože mjere, a ako to i bude potrebno građanima je poznato da je grad pun novih sportskih dvorana koje je upravo župan Čačić izgradio u svom prvom mandatu, a po potrebi će se koristiti i gradske.

Također, želimo podsjetiti gradonačelnika Čehoka da su brzi testovi prije 6 dana ponuđeni poslovnim subjektima i da ih oni u manjoj mjeri koriste, a kako on je javno više puta rekao da ima osigurana sredstva za 10.000 testova, pozivamo ga da, umjesto da galami za svoju osobnu promociju, te troškove stvarno i financira.

www.sjever.hr 01.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.