Now Reading:
NOVE MJERE: Svadbe se privremeno zabranjuju. U pitanju je i održavanje varaždinskog Adventa?
Full Article 2 minutes read

NOVE MJERE: Svadbe se privremeno zabranjuju. U pitanju je i održavanje varaždinskog Adventa?

Svi ugostiteljski objekti, osim onih u hotelima i kampovima, od petka u ponoć ili od subote zatvaraju svoja vrata u sklopu novih restriktivnih epidemioloških mjera. Iako je bio prijedlog da se zatvore teretane, fitness i rekreacijski centri, to se ipak neće dogoditi, nego će im se propisati stroža pravila i moći će biti jedan posjetitelj na 10 kvadratnih metara i morat će se najaviti prije dolaska – donosi Jutarnji.hr.

Zabranjuju se svadbe, obustavlja se održavanje sajmova i priredbi, a kina, kazališta, muzeji, galerije i škole ostaju otvoreni.

Rezultat je to jučerašnjeg sastanka koji je trajao gotovo sedam sati, od 10 pa sve do gotovo 17 sati, a nacrt novih mjera poslan je županima na uvid.

Nacrt koji su danas dobili župani sadrži obustavu rada svih ugostiteljskih objekata, osim onih u hotelima i kampovima koji mogu posluživati hranu samo gostima, a pritom bi se restoranima dozvolila priprema i dostava hrane do ponoći. Iako je gotovo sigurno da će se kafići zatvoriti, rasprave se vode još oko restorana.

Dosad su se svadbe mogle održavati s maksimalno 25 ljudi, ali kako se ide u zatvaranje ugostiteljskih objekata, onda se i njima obustavlja rad. Noćni i disko klubovi i barovi već su zatvoreni, kao i kasina i automat-klubovi, a sada se ide i na zatvaranje kladionica.

Zabranjuje se i održavanje svih vrsta sajmova, pa je pitanje može li se uopće održati Advent u Zagrebu. Advent će se moći održati, ali bez ugostiteljskih sadržaja. Postavlja se pitanje što to znači za najavljeni varaždinski Advent koji je predviđao ugostiteljsku ponudu na otvorenom?https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/zatvaraju-se-kafici-i-kladionice-zabranjuju-se-svadbe-i-sajmovi-teretane-ostaju-otvorene-15008730

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 26.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.