Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA I dalje maglovito i hladno, a uskoro stiže i kiša
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA I dalje maglovito i hladno, a uskoro stiže i kiša

Prava jesen – tmurna, maglovita, hladna! Možda tijekom dana vidimo malo sunca, ali jutra su takva da se mnogima uopće ne ustaje iz kreveta. Na sve to, stiže nam i kiša!

Hrvatska danas

U nizinama unutrašnjosti bit će većinom oblačno i maglovito, mjestimice uz slabe oborine, a lokalno je moguće i inje, najavljuje DHMZ. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana djelomice sunčano s niskim oblacima i ponegdje mogućom rosuljom i maglom, osobito na otvorenom moru. Na jugu i u višem gorju najsunčanije.
Vjetar uglavnom slab, na južnom Jadranu povremeno umjeren sjeverozapadni. Temperatura zraka na kopnu većinom od -1 do 4 °C, ujutro po kotlinama i niža, a u gorju danju viša. Na Jadranu najniža jutarnja od 5 do 10, a najviša dnevna od 12 do 17 °C.

Izgledi vremena

U unutrašnjosti pretežno oblačno, do subote i maglovito, mjestimice uz slabe oborine, a u nedjelju porast vjerojatnosti kiše, uglavnom u gorju i snijega. Na Jadranu i u predjelima uz njega postupno oblačnije uz sve češću kišu, pogotovo u nedjelju.
U petak na južnom Jadranu još većinom sunčano. Vjetar uglavnom slab, u nedjelju na kopnu umjeren sjeveroistočni, a u subotu će na Jadranu jačati jugo i u nedjelju okretati na buru i istočnjak.
Temperatura zraka bez veće promjene, na kopnu i dalje hladno.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

U višim predjelima gorske Hrvatske te na srednjem i južnom Jadranu, zadržat će se podjednako povoljne biometeorološke prilike kao i prethodnog dana, dok će se na sjevernom Jadranu malo pogoršati. Razmjerno nepovoljno kao i prethodnog dana bit će u nizinskoj unutrašnjosti Hrvatske, što će meteoropatima kvariti raspoloženje, a kroničnim bolesnicima uvjetovati veće tegobe.

ak/sjever.hr/dhmz

26.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.