Now Reading:
Osjetite svjetlost Adventa u Zagrebu
Full Article 2 minutes read

Osjetite svjetlost Adventa u Zagrebu

Ovogodišnji Advent u Zagrebu održat će se u nešto drugačijem ozračju, sukladno preporukama i odlukama nadležnih tijela, a prigodnim programima nastojat će se očuvati duh najboljeg božićnog sajma u Europi.

Advent Zagreb ove godine donosi brojna kulturna događanja koja će Vas na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića. Očekuje Vas, između ostalog 9 različitih prigodnih glazbenih programa s ukupno 95 koncerata, izložba Adventa u Zagrebu putem proširene stvarnosti, prigodno ukrašeni prozori na Gornjem gradu.

Svjetlost Adventa projekt je kojim Turistička zajednica grada Zagreba želi potaknuti pojedine kulturne ustanove na Gornjem gradu da ukrase svoje prozore u blagdanskom duhu. Prigodno ukrašeni prozori Zagrepčana i ustanova prenose poruke optimizma, zajedništva, topline i pokazuju pravi duh blagdana.

Zbog pandemije, kao i potresa, 2020. godina bila je i još uvijek jest izazovna, a ovim projektom želja je pokrenuti jednu toplu priču, potaknuti pozitivne emocije, kreirati osjećaj zajedništva i, u konačnici, potaknuti lokalno stanovništvo da se uključi i time da svoj doprinos Adventu.

TZGZ je pozvala kulturne ustanove da se pridruže te ukrase prozor(e) božićnim ukrasima i rasvjetom te pozitivnim porukama u razdoblju od 28. studenog do 31. prosinca 2020. godine kao poticaj drugima.

Motive ovogodišnjeg Adventa doživite kroz sadržaj proširene stvarnosti. Ovogodišnji motiv zagrebačkog Adventa Turistička zajednica grada Zagreba predstavit će i kroz sadržaj proširene stvarnosti, izložbu naziva “Virtualni božićni prozori”.

Tradicionalnu i toplu priču Adventa povezuju se s modernim tehnologijama te posjetitelje Adventa usmjerava prema 20ak lokacija na širem području grada (trgova i parkova).

Posjetitelji će tako, u skladu s preporukama HZJZ, moći koristeći aplikaciju Equinox XR kroz ekran svog mobitela vidjeti animirani sadržaj.

www.sjever.hr
25.11.2020.



Input your search keywords and press Enter.