Now Reading:
Varaždinac u Međimurju vozio pijan i bez vozačke, policija mu oduzela auto
Full Article 1 minutes read

Varaždinac u Međimurju vozio pijan i bez vozačke, policija mu oduzela auto

Noćas, 25. studenoga 2020. u jedan sat nakon ponoći u Čakovcu, Vukovarskoj ulici, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske zaustavili su Seat Cordobu, čakovečki registarskih oznaka, kojom je upravljao 37-godišnji vozač.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,17 promila, dok je provjerom preko evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno da je upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita te za vrijeme dok mu je rješenjem suda izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja tom kategorijom motornih vozila (B kategorija).

Pošto je postojala opravdana bojazan da će vozač (višestruki počinitelj prometnih prekršaja) nastaviti sa činjenjem prekršaja, temeljem odredbi Prekršajnog zakona, uhićen je i priveden u policijsku postaju. Ujedno, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama (čl. 229. st. 8.) od 37-godišnjaka privremeno je oduzet osobni automobil te je vučnom službom prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske.

Protiv 37-godišnjeg vozača s područja Varaždinske županije zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

sjever.hr 25.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.