Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Jutarnji minusi, magla, a onda još i kiša
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Jutarnji minusi, magla, a onda još i kiša

Hladna jutra u studenome i nisu neka novost, kao ni magla, ali kad se tmurni i hladni dani „začine” i kišom, mnogi će biti nezadovoljni, neraspoloženi…

Kiša nam, prema svemu sudeći, stiže za vikend (možda i prije), stoga iskoristite utorak koji bi trebao barem u svojem drugom dijelu trebao biti sunčan.
Evo što na prognoziraju iz DHMZ-a:

Hrvatska danas

Ujutro umjereno do pretežno oblačno, ponegdje na kopnu s maglom. Najprije će se razvedriti u sjevernim krajevima, a poslijepodne i na jugu Dalmacije. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab.
Na Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita mjestimice i jaka s olujnim udarima.
Najniža temperatura zraka od -2 do 2, na Jadranu većinom od 5 do 10 °C. Najviša dnevna između 6 i 10 na kopnu te od 13 do 17 °C na moru i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Izgledi vremena

Na kopnu idućih dana umjereno, u sjevernim predjelima i pretežno oblačno. Mjestimične magle bit će osobito u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, a u srijedu i četvrtak gdjegod moguće i cijeli dan. U petak ponegdje kiša.
Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda, uz jutarnjih -4, pa čak i -5 °C.
Na moru te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije do četvrtka će prevladavati sunčano vrijeme, još u srijedu na sjevernom dijelu mjestimice umjerena bura.
Krajem radnog tjedna, kada će zapuhati umjereno jugo, na sjeveru će uz porast naoblake pasti i malo kiše. Temperatura zraka bez promjene.

Biometeorološka prognoza za utorak

Nastavlja se razdoblje razmjerno povoljnih biometeoroloških prilika. Većina meteoropata i kroničnih bolesnika će se osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom.

ak/sjever.hr/dhmz

24.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.