Now Reading:
OTKRIVENO! Ovo su stroge mjere za cijelu Hrvatsku: tiču se kafića, restorana, teretana, javnog prijevoza…
Full Article 2 minutes read

OTKRIVENO! Ovo su stroge mjere za cijelu Hrvatsku: tiču se kafića, restorana, teretana, javnog prijevoza…

Nakon što su u nedjelju na snagu stupile nove mjere, nemalo je iznenadila vijest da Nacionalni stožer priprema još strože mjere za cijelu Hrvatsku koje bi trebale vrijediti gotovo do Božića

Danas je o tome Stožer razgovarao sa županima s kojima se načelno razgovaralo o sljedećim koracima kada su u pitanju nove mjere.

Prema informacijama kojima raspolaže Index, nove mjere će uključivati djelomično zatvaranje. To ne bi bio lockdown kakav je bio u prvom valu, no po svemu sudeći, nove će mjere obuhvaćati zatvaranje ugostiteljskih objekata. 

terasa varazdin

Kako stvari sada stoje, zatvorili bi se i kafići i restorani, što je najveća promjena i najstroži dio novih mjera. Kao veći problem ističu se kafići, no već postoje neugodna iskustva s noćnim klubovima i barovima koji su se, kada su taj segment ugostiteljstva zahvatile restrikcije, registrirali kao restorani i nastavili nesmetano raditi. 
Dostava hrane bi bila omogućena, a zasad nije izgledno da bi se udovoljilo produženju radnog vremena restoranima za dostavu na dulje od 22 sata jer postoji bojazan da bi se time poticala okupljanja u privatnim prostorima. 
Zabrana prodaje alkohola od 22 sata do 6 ujutro neće se mijenjati.

Okupljanja, trgovine, šoping centri…

Okupljanja bi trebala ostati na brojkama koje su dodatno reducirane posljednjim mjerama, koje su stupile na snagu u nedjelju, no samo na otvorenom, dok se u zatvorenom ne bi mogla održavati.
Trgovine bi radile kao i do sada, no provodila bi se jača kontrola toga je li broj ljudi u njima u skladu s propisanim po kvadratnom metru. I šoping centri bi nastavili raditi kao do sada. 
U novom setu mjera, prema informacijama kojima raspolaže Index, išlo bi se i na smanjivanje broja putnika u javnom prijevozu, a epidemiolozi zagovaraju da to bude 25 posto ukupnog kapaciteta.
Epidemiolozi zagovaraju i zatvaranje teretana, no zasad nije jasno hoće li se u novom setu mjera udovoljiti tom njihovom zahtjevu.
Radna verzija mjera trebala bi biti gotova sutra, a nove će mjere vjerojatno stupiti na snagu za vikend.

www.sjever.hr/index.hr

24.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.