Now Reading:
Novi uspjeh dugoselskog skladatelja, glazbenog pedagoga i doktora glazbenih znanosti Daria Cebića
Full Article 1 minutes read

Novi uspjeh dugoselskog skladatelja, glazbenog pedagoga i doktora glazbenih znanosti Daria Cebića

Dugoselac Dario Cebić osvojio je 1. nagradu i zlatnu medalju na „International Competition and Festival of Arts Paris“ sa svojim autorskim skladbama „Kromatska fantazija“ i „Vision – za klavir, udaraljke i harfu“.

To je samo jedna u nizu brojnih nagrada i priznanja koje je u svojoj bogatoj dosadašnjoj karijeri dobio ovaj etablirani dugoselski skladatelj, glazbeni pedagog i doktor glazbenih znanosti.

Ovogodišnja natjecanja s obzirom na pandemiju održavala su se on-line, a osim nagrade u Parizu, Cebić će ovu godinu pamtiti i po nagradama osvojenim na međunarodnim natjecanjima u Barceloni, Pragu i Beču.

Inače, Dario Cebić doktorski studij iz glazbenih znanosti završio je u Grazu na „Universität für Musik und darstellende Kunst“, a poslijediplomski studij kompozicije na „Universität für Musik und darstellende Kunst“ u Beču. Kompoziciju je specijalizirao na „Hochschule für Musik“ u Frankfurtu dok je glazbene znanosti, analize i tehniku moderne kompozicije specijalizirao na „Hochschule für Musik Hanns Eisler“ u Berlinu.

foto: FB- D. Cebić

www.sjever.hr

24.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.