Now Reading:
Centar za pomoć u kući vrijedan 14,8 milijuna kuna osigurat će kvalitetnije pružanje usluga ranjivim skupinama
Full Article 3 minutes read

Centar za pomoć u kući vrijedan 14,8 milijuna kuna osigurat će kvalitetnije pružanje usluga ranjivim skupinama

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je u travnju Odluku o financiranju projekta „Centar za pomoć u kući Koprivnica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica“, u iznosu 14 884 891,35 kuna.

Riječ je o bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014. – 2020., natječaja „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza“. Projekt je prijavilo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i ovo im je dosad najveći iznos odobrenih bespovratnih sredstava za jedan projekt. 

Adela Sočev, ravnateljica gradskog društva Crvenog križa, potpisala je u srpnju s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Trajanje projekta ugovoreno je na tri godine, a partneri su Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Projektom „Centar za pomoć u kući Koprivnica“ bit će izgrađen i opremljen potpuno novi objekt u Herešinskoj ulici u Koprivnici, veličine 1200 četvornih metara, odnosno novi prostor kuhinje, prostor za dnevni boravak umirovljenika i prihvatilište za beskućnike te će biti nabavljena dva vozila za potrebe nabave namirnica i dostave obroka. Uz prostor kuhinje, bit će skladišni prostor za kuhinju, hladnjača za smještaj hrane i druge prateće prostorije. Predviđenim iznosom novi prostor bit će opremljen potrebnim namještajem i opremom. Izgradnjom Centra za pomoć u kući povećat će se prostorni kapaciteti Gradskog društva Crvenog križa, čime će se stvoriti uvjeti za proširenje postojećih i razvoj novih socijalnih usluga u cilju deinstitucionalizacije korisnika. Novim zapošljavanjem u sklopu projekta i usavršavanjem zaposlenika ojačat će se kapaciteti koprivničkog Crvenog križa, što će pridonijeti razvoju izvaninstitucijskih socijalnih usluga.

Ciljane skupine u projektu su beskućnici, korisnici usluge pomoći u kući pripremom i dostavom obroka u kuću, te umirovljenici i starije osobe. 

www.sjever.hr/koprivnica.hr 24.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.