Now Reading:
GRAD VARAŽDIN Traži se hitno testiranje zaposlenika u tvrtkama koje su žarište prenošenja virusa
Full Article 2 minutes read

GRAD VARAŽDIN Traži se hitno testiranje zaposlenika u tvrtkama koje su žarište prenošenja virusa

Nakon priopćenja iz Varaždinske županije, stigao je odgovor iz Grada Varaždina, koji prenosimo u cijelosti:

„Grad Varaždin, kao što je gradonačelnik i rekao, ne misli se spuštati na županovu razinu rasprave.

Grad i dalje ostaje pri svojem prijedlogu da se HITNO pristupi testiranju zaposlenika u onim tvrtkama koje su bile žarište prenošenja virusa jer je jasno da posljednje mjere neće donijeti bitno poboljšanje. To u međuvremenu radi Zagreb, što bismo i mi u Varaždinu napravili da imamo ovlasti Zagreba i županija.

Na žalost, premda nam je svima jasno da je to jedino rješenje, grad za sada nije primio nikakav odgovor na svoj prijedlog ni od županijskoga ni od državnoga stožera.

Grad je spreman i sufinancirati testove. Isto tako pozivamo župana da konačno počne isplaćivati sredstva varaždinskim obrtnicima i poduzetnicima kojima je do sada isplatio točno – NIŠTA! Ako je župan uvjeren da će ovim mjerama nešto postići, neka izvoli pomoći svim poduzetnicima. Grad je u međuvremenu donio niz mjera s ukupno 10-tak milijuna kuna pomoći.

Isto tako, neumjesno je da županija pod svoju objavu stavlja fotografije oboljelih i medicinskoga osoblja jer ono radi nadljudski budući da već nekoliko godina, dakle ne SADA, nedostaje liječnika i medicinskih sestara. To je izravna odgovornost župana.

Ovime prekidamo bilo kakvu daljnju raspravu.“

sjever.hr

22.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.