Now Reading:
Povećan interes za kućama i zemljištima! Zagreb i Samobor “na udaru”!!!
Full Article 3 minutes read

Povećan interes za kućama i zemljištima! Zagreb i Samobor “na udaru”!!!

samobor

Iako se stanovi i dalje traže daleko više no druge nekretnine, podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je potražnja tijekom listopada u odnosu na prošlu godinu najviše porasla za zemljištima i kućama.

Najveća potražnja za građevinskim zemljištima na oglasniku Crozilla.com i dalje se odvija na području grada Zagreba, a slijede ga Pula, Poreč, Rijeka, Zadar i Samobor.

„U posljednje vrijeme u Zagrebu prodajemo barem jedno zemljište mjesečno, što prije nije bio tako čest slučaj. Ljudi se sve više okreću i kupnji kuća ili njihovoj izgradnji, a korona i potres imali su velik utjecaj na to.” – rekla je Jasminka Biliškov, vlasnica agencije Biliškov nekretnine za oglasnik Crozilla.com.

U listopadu se na oglasniku Crozilla.com za kvadratni metar građevinskog zemljišta u Zagrebu u prosjeku tražilo 125 eura. Tamošnje se cijene kreću od 15-ak eura po kvadratu, no pritom valja računati kako su ona najjeftinija smještena na gradskoj periferiji. Problem koji se javlja i u Zagrebu je nedostatak građevinskih zemljišta na atraktivnim lokacijama, posebno u blizini središta grada ili u zoni tramvaja, pa takva obično dosežu i najviše cijene.

Ovisno o lokaciji, infrastrukturi, pristupu i brojnim drugim čimbenicima njihove cijene u izdvojenim slučajevima, mogu dosezati i iznose od oko 1000 eura po kvadratu, no pritom valja računati kako se po toj cijeni uglavnom prodaju zemljišta na prestižnim lokacijama, ona na kojima se već nalazi objekt ili pak ona s već gotovim idejnim projektom.

Jasminka Biliškov za Crozilla.com kaže kako mlade obitelji kupuju uglavnom parcele od 500-600 kvadrata za izgradnju obiteljske kuće. „Primjećujemo porast prodaje na lokacijama kao što su Gornje Vrapče, Gornja Kustošija i Gajnice, dok su ona na atraktivnim lokacijama u blizini središta Zagreba i dalje skupa običnim građanima, pa ondje kupuju uglavnom poduzetnici za stambenu izgradnju.https://news.crozilla.com/nedostatak-gradevinskih-zemljista-na-atraktivnim-lokacijama/?_ga=2.151734329.1245135596.1606028633-176937865.1598257052

www.sjever.hr/Crozilla.com 22.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.