Now Reading:
REFORMISTI „Ideja prodaje dionica Termoplina potpuno je neprihvatljiva te ćemo joj se snažno usprotiviti”
Full Article 2 minutes read

REFORMISTI „Ideja prodaje dionica Termoplina potpuno je neprihvatljiva te ćemo joj se snažno usprotiviti”

Nastavno na objavu Javnog poziva Grada Varaždina za iskazivanje interesa za kupnju dionica TD Termoplin d.d, Narodna stranka Reformisti poručila je kako je sama ideja prodaje dionica Termoplina potpuno neprihvatljiva te će joj se snažno usprotiviti.

Prenosimo priopćenje Županijske organizacije Narodne stranke Reformisti Varaždinske županije:

Reformisti su podsjetili kako u gradu Varaždinu te u Varaždinskoj županiji preko 90 % kućanstava, ali i industrije, ovisi o plinu.
-I tvrtku i mrežu financirale su generacije naših građana i resurs o kojem ovisi kvaliteta života 90 % građana ove županije ne može biti igračka u rukama privatnog vlasnika ili jedne obitelji – istaknula je Natalija Martinčević, predsjednica Županijske organizacije Narodne stranke – Reformisti.

Podsjećaju i kako smo situaciju s identičnom izjavom gradonačelnika Čehoka „krajnji je čas“ imali i kada je potpisan Ugovoru o interventnom odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada radi sanacije postojeće lokacije Brezje od 24. prosinca 2008.  godine, dakle na sam Badnjak, što ne čudi, obzirom da je s 1. siječnja 2009. na snagu stupao novi Zakon o javnoj nabavi koji se očito nije najbolje uklapao u planove Čehoka i partnera. Danas, 12 godina kasnije, taj je isti otpad tu, a građanima su za vratom milijunske štete plus one od preko sto milijuna, koje će doći potpiše li se takozvana „Integralna nagodba“.

Upravo iz takvih iskustava „hitnosti“ gradonačelnika, posebno naglašavamo da gradonačelnik i ovo gradsko vijeće šest mjeseci prije izbora nemaju izbornu legitimaciju da prodaju najvrjedniju gradsku imovinu.

Ono što Grad treba učiniti je povratak upravljačkih prava, jer Grad danas s 51 % dionica nema tih ovlasti što je još jedna od ostavština Čehokove vladavine iz prethodnih mandata, a što pokazuje kontinuitet njegovog pogodovanja privatnim partnerima i privatnim interesima.

-Podsjećamo još jednom gradonačelnika Čehoka da postoje Europski fondovi i da ozbiljni i uspješni gradovi upravo ta sredstva koriste za razvoj i realizaciju svojih projekata. Oni koji to očito ne znaju ili nisu sposobni, prisiljeni su na prodaju svoje imovine i „obiteljskog srebra“ i uz to još zadužuju generacije svojih građana kao što to namjerava Grad Varaždin – naglasio je Robert Vugrin, predsjednik Gradske organizacije Varaždin Narodne stranke Reformisti.

www.sjever.hr

17.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.