Now Reading:
Mesna industrija braće Pivac postala jedini vlasnik međimurske Vajde
Full Article 2 minutes read

Mesna industrija braće Pivac postala jedini vlasnik međimurske Vajde

Mesna industrija braće Pivac, koja je dosad imala 92,15 posto vlasničkog udjela u VAJDI, upisala se kao jedini vlasnik tvrtke. VAJDA je u svom vlasništvu imala 4,22 posto dionica, a mali dioničari imali su 3,63 posto.

Mesnu industriju Vajda d.d. odlikuje stoljetno iskustvo u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina. Osnovana je 1912. godine, a veliki uzlet doživljava 2015. godine ulaskom u Grupu Pivac. U 2016. godini uloženo je više od 11 milijuna kuna u zamjenu i nabavu opreme, strojeva i transportnih sredstava, poboljšanje informatizacijske infrastrukture i druge tehničke zahvate, a tijekom 2017. i 2018. godine realiziran je investicijski projekt dogradnje, rekonstrukcije i modernizacije proizvodnog pogona vrijedan ukupno 50 milijuna kuna.

Proizvodni asortiman čine trajni i polutrajni suhomesnati proizvodi, kobasice, salame i drugi mesni proizvodi. Vajda se najviše ponosi svojim Međimurskim mesom ‘z tiblice i Drniškim pršutom, proizvodima tradicionalne recepture zaštićenima oznakom zemljopisnog podrijetla.

www.sjever.hr 17.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.