Now Reading:
NISU NESAVJESNI SAMO PONEKI VOZAČI, VEĆ I VOZAČICE 50-godišnjakinja vozila s gotovo 3 promila!
Full Article 5 minutes read

NISU NESAVJESNI SAMO PONEKI VOZAČI, VEĆ I VOZAČICE 50-godišnjakinja vozila s gotovo 3 promila!

policija alkohol

Tijekom „drugog Martinjskog“ vikenda, od 13. do 16. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća od čega prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.

“Uzroci događanja prometnih nesreća bili su nepropisno kretanje kolnikom, nepropisna vožnja unazad, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno skretanje i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti.

Mladi vozači izazvali su prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola nisu činili prometne nesreće.

Tri prometne nesreće s materijalnom štetom izazvali su vozači koji su napustili mjesto događanja prometne nesreće, ali su radom policijskih službenika pronađeni i sankcionirani za prekršaje uslijed kojih su izazvali prometne nesreće i za napuštanje mjesta prometne nesreće bez razmjene podataka s drugim sudionicima.

Tijekom vikenda izvršen je nadzor 353 vozača i ukupno je sankcionirano 158 prometnih prekršaja od čega 29 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 71 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

policija alkohol

Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača su bila uhićena, dok su dva vozača bila smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Provedena su dva žurna prekršajna postupka.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 14. studenoga, u 14.13 sati, na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 124 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Ističemo i vozača koji je upravljao osobnim automobilom u subotu, 14. studenoga, u 13.18 sati, u Ulici kralja Zvonimira u Reki krećući se brzinom od 115 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzine kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 15. studenoga, u 0.35 sati, u Krešimirovoj ulici u Starigradu, kod 50-godišnje vozačice koja je upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,81 promila. Vozačica je bila isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu i smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Ističemo i zaticanje 54-godišnjeg vozača koji je u subotu, 14. studenoga, u 21.35 sati, u Brezju Miholečkom zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,11 promila. Vozač je bio uhićen. Kako nije riječ o recidivisti nije proveden žurni prekršajni postupak, već je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Naglašavamo i zaticanje 35-godišnjeg vozača koji je u nedjelju, 15. studenoga, u 0.41 sati, u Ulici Miroslava Krleže u Đurđevcu zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,33 promila. Vozač je bio uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 15.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije pet mjeseci.
Tijekom pojačanog nadzora u prometa u činjenju prekršaja zatečen je jedan recidivist koji je počinio prometni prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Nadalje, tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 63 mlada vozača kojom prilikom je utvrđeno 11 prekršaja od čega dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola (0,00 do 0,50 g/kg – 1, 0,50 do 1,00 g/kg – 1), dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisne vožnje unazad, prekršaj nekorištenja zaštitne motociklističke kacige, prekršaj oduzimanja prednosti prolaska, prekršaj nepropisnog kretanja vozilom po kolniku i dva prekršaja napuštanja mjesta prometne nesreće s materijalnom štetom.

Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u subotu, 14. studenoga, u 2 sata u Ulici braće Radića u Koprivnici kod 19-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,84 promila.

Tijekom, 14./15. studenoga, od 15 do 3 sata, Postaja prometne policije Koprivnica provela je akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača u sklopu koje je izvršen nadzor 38 vozača od čega devet mladih vozača. Utvrđena su 23 prekršaja od čega devet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Mladi vozači počinili su dva prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Nadalje, 14./15. studenoga, od 17 do 5 sati, Policijska postaja Đurđevac provela je akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača u sklopu koje je izvršen nadzor 27 vozača od čega sedam mladih vozača. Utvrđeno je osam prekršaja od čega dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Mladi vozači počinili su dva prekršaja od čega prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa i prekršaj nekorištenja zaštitne motociklističke kacige.
Također, 14./15. studenoga, od 20 do 2 sata, Policijska postaja Križevci provela je akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača u sklopu koje je izvršen nadzor 39 vozača od čega 11 mladih vozača. Utvrđeno je sedam prekršaja od čega tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Prekršaji mladih vozača nisu utvrđeni.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno nadzoru poštivanja brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, korištenju sigurnosnog pojasa, korištenju mobitela i sličnih uređaja, poštivanju prednosti prolaska, kao i nadzoru mladih vozača, recidivista te vozača traktora i bicikala”, ističe se u priopćenju PU koprivničko-križevačke.

www.sjever.hr

16.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.