Now Reading:
Međimurski Stožer poziva građane da ne odlaze u Sloveniju i Austriju
Full Article 2 minutes read

Međimurski Stožer poziva građane da ne odlaze u Sloveniju i Austriju

Zbog aktualne epidemiološke slike, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je nove mjere za Međimursku i Bjelovarsko bilogorsku županiju, a koje se odnose na radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 22 sata, izuzev svadbenih svečanosti kada mogu biti otvoreni do 24 sata. Također se dala preporuka da se ne organiziraju turistička putovanja i drugi izleti autobusa u kojima dolazi do kontakta većeg broja osoba te da se izbjegava organizacija kulturno umjetničkih programa na kojima se očekuje dolazak većeg broja osoba.

Zbog spomenutih mjera koje su na snazi iduća dva tjedna, od ponedjeljka, 16.studenoga do ponedjeljka, 30.studenoga, Stožer civilne zaštite Međimurske županije apelira na učenike srednjih škola koji koriste autobusni i željeznički prijevoz da vode računa o nošenju zaštitnih maski u javnom prijevozu.

S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u susjednoj Sloveniji i Austriji ne preporučuje se putovanje u te zemlje ako nema prijeke potrebe. Austrija će tijekom vikenda objaviti nove strože mjere pa molimo građane koji rade na području Austrije da prate medijska izvješća.

Svi građani koji trebaju informaciju ili savjet vezan uz SARS-CoV-2 mogu kontaktirati Pozivni centar na broj 040 386 835, svakodnevno od 8.00 – 20.00 sati, uključivo subotom i nedjeljom.

sjever.hr 15.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.