Now Reading:
Održana probna online sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije
Full Article 2 minutes read

Održana probna online sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije

Nakon što su članovi Skupštine 29.listopada elektroničkim putem na 21. sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije usvojili Poslovničku odluku o dopuni Poslovnika Županijske skupštine Koprivničko- križevačke županije, jučer je putem platforme Microsoft Teams održana probna online sjednica Županijske skupštine. Probna sjednica je održana kako bi se testirale tehničke mogućnosti videokonferencije i pravovremeno otklonile eventualne nejasnoće ili potencijalni tehnički problemi, a s ciljem da se članovima Skupštine omogućio nesmetan rad na idućoj sjednici Županijske skupštine.

Podsjetimo, Izmjenama i dopunama Poslovnika Županijske skupštine cilj je bio postići da se svaki član i članica Županijske skupštine može aktivno, elektroničkim putem, uključiti u rad sazvane sjednice Županijske skupštine. S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju spomenutim Izmjenama i dopunama Poslovnika definiran je način rada Županijske skupštine u novonastalim okolnostima, a u kojima postoji vjerojatnost da članovima Županijske skupštine zbog zdravstvenog stanja bude određena mjera izolacije ili samoizolacije.

Takvom promjenom Poslovnika članovima koji se nalaze u izolaciji ili samoizolaciji omogućit će se sudjelovanje u radu Županijske skupštine online putem, odnosno putem elektroničke pošte, tekstualne konferencije, audio konferencije ili video konferencije. Također, moći će glasovati putem elektroničke pošte, obrasca, posebne mrežne stranice ili drugog sustava za elektroničko glasovanje.

Današnjoj probnoj Sjednici koja je protekla bez poteškoća, uz župana Darka Korena i predsjednika Županijske skupštine Željka Pintara prisustvovalo je 19 članova Skupštine, pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te službenici Službe ureda župana Verica Ujlaki i Nino Šegerc koji su pružili tehničku podršku.

sjever.hr 15.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.