Now Reading:
Capak: Razmatramo uvođenje pojedinih segmenata lockdowna
Full Article 2 minutes read

Capak: Razmatramo uvođenje pojedinih segmenata lockdowna

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” na konferenciji zagrebačkih ugostitelja osvrnuli su se na epidemiološku situaciju kao i na utjecaj na ugostiteljski sektor.

Capak je naglasio da Hrvatska zasad ima dovoljno kapaciteta u bolnicama i što se tiče respiratora i naveo je da će Hrvatska među prvima osigurati cijepljenje protiv covida-19. Istaknuo je da je Hrvatska trenutno u stagnaciji s brojem novozaraženih, prenosi Index.hr. Osvrnuo se i na lockdown te na policijski sat.

“Nikad nisam rekao da je lockdown neučinkovit, ali policijski sat je jer loše utječe na mentalno zdravlje ljudi. Lockdown je sad nemoguće provesti, no pojedine segmente lockdowna iz dana u dan razmatramo da uvedemo, vidjet ćemo kako će situacija ići dalje. Ovo što sad govorim nije optimistično, ali mi smo do danas imali tjedni porast zaraženih od 4 posto, što znači da imamo stagnaciju. Prije toga smo imali porast od 80 posto, tako da je to sad stagnacija iako i dalje imamo veliki broj novozaraženih, zaprimljenih u bolnicama i na respiratorima“, rekao je Capak na konferenciji za medije, piše Index.

Kazao je kako u svim zemljama brojke rastu pa tako i kod nas.

“Činjenica je da nam je rast usporen s obzirom na prije dva, tri tjedna, a rast novooboljelih nam generira i osobe s težim oblikom bolesti čime se opterećuje zdravstveni sustav. Usprkos svim naporima neki nažalost umru, to nas najviše opterećuje. Trebamo nastojati da nam što manje ljudi umre”, kazao je.

sjever.hr/index.hr 12.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.