Now Reading:
Započelo glasanje za finaliste Volonterskog Oskara 2020.: I vi odlučujete o dobitniku zagrebačke nagrade
Full Article 2 minutes read

Započelo glasanje za finaliste Volonterskog Oskara 2020.: I vi odlučujete o dobitniku zagrebačke nagrade

U sklopu natječaja za nagradu Volonterski Oskar 2020. zaprimljeno je 15 nominacija te je u tijeku drugi krug procesa odlučivanja o dobitniku nagrade za zagrebačkog/ku volontera/ku godine.

U prvom krugu povjerenstvo je izabralo troje finalista među nominiranim kandidatima, koji su time prošli u drugi krug natječaja u kojem građani glasaju za jednog od finalista te donose konačnu odluku o zagrebačkoj nagradi za volontera/ku godine. Glasanje traje do 2. prosinca 2020. i moguće je putem web stranice www.oskar.vcz.hr ili u uredu VCZ-a u Ilici 29, putem glasačkih listića.

Na sastanku održanom 5. studenog, stručno povjerenstvo je, prema unaprijed utvrđenim kriterijima, odabralo troje najboljih kandidata – finaliste natječaja. Oni su:

Lara Andrić (2000.) – volonterka udruge Are You Syrious?
Viktorija Petek (1949.) – volonterka udruge Mali zmaj
Zvonko Grgec (1956.) – volonter Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo

Uz troje finalista, volonterki udruge La Verna – Antoniji Jušić (1941.) bit će dodijeljena nagrada za životno djelo i gotovo tri desetljeća dug volonterski angažman u zajednici.

Proglašenje dobitnika/ce te uručenje nagrada i zahvala svim nominiranim volonterima održat će se u petak, 4. prosinca 2020. na svečanom događanju naziva „Dodjela Volonterskog Oskara 2020“.

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se od 2009. dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Natječaj se provodi u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

www.sjever.hr

12.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.