Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Stiže promjena vremena, ali neće svugdje biti snažna i dugotrajna
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Stiže promjena vremena, ali neće svugdje biti snažna i dugotrajna

Počeo je vikend, a oni koji slobodne dane vole provoditi na otvorenom imaju razloga biti nezadovoljni, barem ovom subotom, dok nam nedjelja ipak u mnogim krajevima donosi ljepše vrijeme, uz sunčana razdoblja, posebice na sjeveru zemlje.

Danas će, najavljuju iz DHMZ-a, biti pretežno oblačno, mjestimice s kišom koja će lokalno biti obilnija uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima. Na moru su mogući i pljuskovi s grmljavinom, a duljih sunčanih razdoblja bit će na krajnjem jugu gdje se kiša očekuje tek krajem dana. Umjereno do jako jugo slabjet će tijekom dana, kao i jugozapadni vjetar na kopnu koji će popodne okrenuti na sjeveroistočnjak.
Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od 9 do 14, na moru od 13 do 17, a najviša dnevna uglavnom od 14 do 19, u Dalmaciji do 22 °C.

Izgledi vremena

Pred nama je promjenljivo razdoblje. Povremeno će padati kiša, češće na Jadranu, dok će sjever Hrvatske biti uglavnom suh.
Na kopnu vjetar slab i umjeren u ponedjeljak južni i jugozapadni, a u utorak u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura početkom radnog tjedna okrenuti na jugo i pojačati. Temperatura zraka danju malo niža nego proteklih dana.

Biometeorološka prognoza za subotu

Biometeorološke prilike će u većem dijelu zemlje biti razmjerno nepovoljne a u najzapadnijim krajevima i nepovoljne. Meteoropati se mogu žaliti na umor, razdražljivost i glavobolju. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane vremenskim utjecajem.

ak/sjever.hr/dhmz

24.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.