Now Reading:
Međimurski Medikol nakon predstečaja opet je na samom vrhu!!!!!
Full Article 2 minutes read

Međimurski Medikol nakon predstečaja opet je na samom vrhu!!!!!

medikol

Zadnjih godina cvjeta posao privatnih poliklinika. Pokazuju to i poslovne brojke iz prošle godine. Uzlet je zaustavila epidemija koronavirusa drastično srezavši broj inozemnih pacijenata. Kakav su udarac pretrpjele, doznat ćemo tek iduće godine, kad objave financijska izvješća- donosi T portal.

Top pet predvodi poliklinika Medikol s 265,25 milijuna kuna prihoda (+ 176,84 posto u odnosu na 2018.) i 11,1 milijun kuna zarade (+ 78,81 posto). Prije četiri godine Medikol je uspješno prošao kroz predstečajnu nagodbu.

Poliklinika se našla u problemima nakon izbijanja afere 2011. zbog spornih ugovora s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje (HZZO) oko PET/CT uređaja.

Naime sve do 2009. Medikol je bila jedina zdravstvena ustanova u Hrvatskoj koja je obavljala skupe PET/CT pretrage i to na trošak HZZO-a, odnosno građana. Zahvaljujući toj monopolističkoj poziciji došla je do vrijednih ugovora, što je diglo prašinu u javnosti, no čitava je afera završila bez sudskog epiloga.

Poliklinika Medikol u vlasništvu je obitelji Rajković iz Čakovca. Prvi Medikol d.o.o. registrirali su Ivan Rajković i supruga mu, liječnica Ivanka Trstenjak Rajković, 1996. u Čakovcu. Ta je poliklinika u siječnju 2007. otišla u stečaj, ali je gotovo istovremeno njihov zagrebački ogranak potpisao unosan ugovor s HZZO-om, što im je tada spasilo biznis.

Medikol ima pet centara u Hrvatskoj – u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Čakovcu.Više čitajte na….https://www.tportal.hr/biznis/clanak/istrazili-smo-kako-su-poslovale-najvece-privatne-bolnice-u-zadnjoj-godini-prije-udara-korone-doslo-je-do-promjene-na-celu-liste-foto-20201023

www.sjever.hr/T portal Foto Medikol Facebook 24.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.