Cijepljenje protiv gripe u Koprivničko-križevačkoj županiji započinje idući tjedan – evo kada i gdje

Obavještavamo stanovnike Koprivničko-križevačke županije kako se zbog epidemije izazvane koronavirusom cijepljenje ove godine neće provoditi u županijskom Zavodu za javno zdravstvo nego kod izabranog liječnika obiteljske medicine i pedijatra.

Svi zainteresirani trebaju s izabranim liječnicima dogovoriti termin cijepljenja kako bi se izbjegle gužve. Cjepivo je prvenstveno namijenjeno, a time i besplatno za osobe starije od 65 godina, kronične bolesnike svih dobi, zaposlenike i korisnike domova za starije osobe i njegu kroničnih bolesnika, zdravstvene djelatnike i trudnice. Apeliramo na savjest građana da u ovoj prvoj pošiljci cjepiva red prvenstva kod cijepljenja prepuste navedenim skupinama. Za Koprivničko-križevačku županiju osigurano je 12.400 doza cjepiva, druga pošiljka se očekuje krajem listopada, a treća u prosincu.

Ako se želite cijepiti „komercijalno nabavljenim cjepivom“ to možete učiniti u dogovoru sa svojim izabranim liječnikom koji će vam izdati „bijeli recept“ za kupnju cjepiva u ljekarni.

sjever.hr 17.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.