Nove edukacije za odgojiteljice vrtića grada Preloga

U okviru projekta „Za obitelj“, u dvorani Poduzetničkog centra Prelog, započeo je prvi od tri seta edukacija „Terapija igrom“.

Za iste je u mjesecu rujnu s Centrom proventus d.o.o. potpisan Ugovor o javnoj nabavi usluge „Edukacijske aktivnosti – Terapija igrom“ vrijedan 289.810,00 kuna. Riječ je o tri seta edukacija u ukupnom trajanju 127 sati, a koje su namijenjene odgojiteljicama iz dječjih vrtića partnera na projektu, Dječji vrtić „Fijolica“ Prelog, Dječji vrtić „Vesela loptica“ Prelog, Dječji vrtić „Klinčec“ Donja Dubrava, Dječji vrtić „Kockavica“ Sveta Marija i Dječji vrtić „Žibeki“ Čakovec. Prvi set edukacija po nazivom „Primjena terapeutske igre u vrtićkom okruženju“ trajati će ukupno 60 sati, a polaziti će ga 17 odgojiteljica.

Kroz navedenu edukaciju polaznice će osvijestiti važnost socio-emocionalnog razvoja te razumijevanje individualnih socio-emocionalnih potrebe djeteta. Također, polaznice će naučiti kako vještine iz terapije igrom koristiti u grupnom radu s obzirom na potrebe djeteta te kako komunicirati s djetetovim roditeljima te produbiti suradnju. Kroz deset termina odgojiteljice će dotaknuti nekoliko tema, a neke od njih su: „Osnove terapije igrom“, „Dječji mozak i emocionalno povezivanje“, „Temperament djeteta, stručnjaka, roditelja i komunikacija“, „Anksiozna djeca“, „Agresivno ponašanje djeteta“, „Vještine nedirektivne terapije igrom“, „Djeca s elementima ADHD-a i darovita djeca“ i drugo.

Usporedno s prvim krenuti će drugi i treći set edukacija „Terapijske igre u radu s djecom s teškoćama“ i edukacija „Terapija igrom: Vještine i intervencije za rad s djecom“. Uz najam dvorane, za sve polaznike edukacija osigurano je osvježenje, potrebni radni materijali te potvrde o sudjelovanju. „Edukacijske aktivnosti – Terapija igrom“ još su jedne u nizu edukacija koje se provode u okviru projekta „Za obitelj“, čiji je korisnik Grad Prelog, a čije je financiranje osigurala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

sjever.hr 17.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.