Sutra 8. likovna kolonija zagorskih Tigrova u spomen na Željka Pavića-Kalca u Klanjcu

Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade TIGROVI Krapinsko zagorske županije organizira 8. LIKOVNU KOLONIJU u spomen na 29. godišnjicu pogibije prvog poginulog zagorskog branitelja, pripadnika “Tigrova” Željka Pavića – Kalca i to ove subote, 17. listopada u Klanjcu.

Likovna kolonija koja je ime dobila po prvom poginulom zagorskom branitelju u Domovinskom ratu svake se godine održava u drugom zagorskom gradu ili općini, uz sudjelovanje umjetnika iz raznih dijelova Hrvatske, a ove godine domaćin će im biti grad u kojem su rođena neka od velikih umjetničkih imena poput slikara Otona Ivekovića, kipara Antuna Augustinčića i p. Marijana Gajšaka.

Željko Pavić rodom je iz Đurmanca, a poginuo je u Erdutu 1991. godine, a njemu u čast Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi na čelu s predsjednikom umirovljenim bojnikom  Željkom Hercegom i u suradnji s Likovnom udrugom Oton Iveković Klanjec s ponosom organizira još jednu koloniju. Očekuje se tridesetak umjetnika koji će tijekom subote stvarati na Brozovom brijegu, ali i drugim lijepim klanječkim lokacijama prema osobnom odabiru. Voditeljica kolonije je dr.art. Mirjana Drempetić Hanžić Smolić.

Mala svečanost otvorenja kolonije bit će u 10:00 sati na Trgu Antuna Mihanovića kada će se sudionicima i članovima Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi obratiti uz organizatore i župan Željko Kolar, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek te general zbora Josip Lucić, bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH i zapovjednik 1. gardijske brigade Tigrovi.

www.sjever.hr/klanjec.hr 16.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.