Now Reading:
Toplak uoči Rijeke: Imamo šanse, ali moramo biti koncentrirani
Full Article 2 minutes read

Toplak uoči Rijeke: Imamo šanse, ali moramo biti koncentrirani

Nakon prvenstvene stanke zbog nastupa reprezentacije nastavlja se HT Prva liga. Varaždin će u 8. kolu gostovati na Rujevici kod Rijeke. Utakmica pete Rijeke i šestog Varaždina počinje u 17.05 sati.

Gostovanje Varaždinaca najavio je trener Samir Toplak.

– Stanka je dobro došla jer smo se kompletirali, došli su neki igrači, mada je to malo vremena za uigravanje. Ali gledam dugoročno. To nije jedna utakmica, prvenstvo je maraton. Radit ćemo još na uigravanju. Međutim, dobro je da imamo dosta igrača na treningu, da možemo normalno taktički raditi. U Rijeci nas čeka jako teška utakmica. Ekipa koja je natjecateljski jako dobra, koja je u zadnje vrijeme izuzetno tvrda, teško prima golove, teško joj se stvaraju šanse. Vrlo su strpljivi i konkretni u fazi napada. Imaju visok postotak realizacije. Ne stvaraju puno prilika, ali imaju te automatizme u igri koje su dobro istrenirali. Ako nisi koncentriran 100 posto, ako nismo na nivou koji smo sad pripremili u taktičkom smislu, onda ćemo imat problema – rekao je Toplak.

– I za Rijeku i za Pulu su govorili da Varaždin tamo dobro ne prolazi, ali ja te statistike, prošla vremena, ignoriram, ne vraćam se na to. Imamo novi vjetar u leđa. Ja sam, isto tako, „novi“ trener i one prijašnje utakmice nemaju veze s ovim. Pripremio sam ekipu za ovu utakmicu, ona je najbitnija. Tradicije su da se ruše, pokazali smo to u Puli. Uvjeren sam da imamo šanse. Ali moramo biti izuzetno koncentrirani – ponovio je trener Varaždina.

n.kalajdzija/sjever.hr 16.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.