Now Reading:
Evo kakvo nas vrijeme čeka u novom tjednu
Full Article 2 minutes read

Evo kakvo nas vrijeme čeka u novom tjednu

Prema prognozi DHMZ danas će prevladavati oblačno i osjetno svježije uz čestu, ponegdje i obilnu kišu. Krajem dana u višem gorju uz zahladnjenje ponegdje i snijeg. Na sjevernom i srednjem Jadranu pljuskovi s grmljavinom, a do kraja dana i na južnom. Na krajnjem istoku veći dio dana suho i djelomice sunčano. Vjetar umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar, poslijepodne na sjevernom dijelu u okretanju na buru. Minimalna temperatura zraka od 7 do 11, na Jadranu od 14 do 17, a maksimalna od 10 do 16, na Jadranu od 16 do 21 °C.

Zbog premještanja frontalnog poremećaja iznad naše zemlje, biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne. U prvom dijelu dana nepovoljan utjecaj će biti izraženiji na zapadu, a kasnije tijekom dana i na istoku zemlje. Meteoropati se mogu žaliti na glavobolju, bolove na mjestima ranijih ozljeda i slabije raspoloženje. Pojačane tegobe mogu osjećati kronični bolesnici, a zbog naglog zahlađenja srčane bolesnike upozoravamo na izbjegavanje suvišnih napora.

U unutrašnjosti u ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno, a kiša mjestimice u Slavoniji, u gorju te unutrašnjosti Dalmacije. U utorak oblačno s kišom, dok se u srijedu kiša očekuje uglavnom u drugom dijelu dana. Puhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a u srijedu će okrenuti na jugozapadnjak pa će biti i malo toplije. Jutra poprilično svježa. Na Jadranu u ponedjeljak mjestimice pljuskovi i grmljavina, osobito na južnom dijelu, gdje će biti i obilnije oborine. Puhat će vrlo jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. U utorak uglavnom suho i djelomice sunčano uz buru i sjeverozapadnjak, a u srijedu u drugom dijelu dana uz više oblaka mjestimice pljuskovi i jugo. Razmjerno svježe.

sjever.hr / DHMZ

11.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.