Now Reading:
ZABRINUTOST U DRŽAVNOM VRHU I MEĐU STRUČNJACIMA: Od slijedećeg tjedna nose se maske u zatvorenim prostorima
Full Article 2 minutes read

ZABRINUTOST U DRŽAVNOM VRHU I MEĐU STRUČNJACIMA: Od slijedećeg tjedna nose se maske u zatvorenim prostorima

Zbog šokantno visokog dnevnog broja novozaraženih koronavirusom jučer su održani izvanredni sastanci kako bi se razgovaralo o novim mjerama i načinima suzbijanja epidemije koja je u dosad neviđenom porastu. Čak 542 nova slučaja zaraze uzdrmala su državni vrh, tako da je i premijer Andrej Plenković veći dio uvodnog izlaganja na sjednici Vlade posvetio toj temi.

Ovakva situacija dovela je do razgovora o novim, restriktivnijim mjerama koje bi na snagu trebale stupiti početkom sljedećeg tjedna. Riječ je o obvezi nošenja maski u svim zatvorenim prostorima, kao i na otvorenima, gdje je nemoguće održati razmak. Također, ograničiti broj osoba na okupljanjima na mjestima gdje ih nisu ograničili lokalni stožeri. Na nacionalnoj razini trenutačno nema ograničavajućeg broja, nego se broj ljudi na događajima povezuje s pridržavanjem mjera, odnosno može li se održati razmak.

Mjera novčanih kazni takokđer je na stolu ako se broj zadrži ovako visoko. Prema nekim informacijama, kazna bi iznosila oko 500 eura.

Broj najtežih slučajeva, onih koji zahtijevaju bolničko liječenje, narastao je od petka za čak 26 posto te je broj hospitaliziranih danas iznosio 361, najviše od početka epidemije.

Struka kaže kako stanje još nije alarmantno, ali da ovakav trend zabrinjava, prije svega zbog mogućeg manjka kvalificiranog zdravstvenog osoblja.https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/strozi-rezim-od-iduceg-tjedna-razmatraju-se-i-kazne-evo-o-kojem-se-iznosu-prica-15024083

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 09.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.