Now Reading:
Alemka Markotić u Dnevniku HTV-a: Nastavljamo s hrvatskim modelom
Full Article 2 minutes read

Alemka Markotić u Dnevniku HTV-a: Nastavljamo s hrvatskim modelom

– Novo izazovno vrijeme je opet pred nama. Imamo iskustva, ali je bilo i opuštanja. Definitivno ćemo raditi kao i do sada. Imat ćemo hrvatski model, sukladno hrvatskim okolnostima. Pratimo što rade druge države u Europi, ali isto tako pratimo i što su tijekom jeseni i zime radili u Islandu, Australiji, Argentini, Čileu i drugim zemljama koje su imale dobrih iskustava – izjavila je u Dnevniku HTV-a ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” prof. Alemka Markotić.

Dodala je kako će u idućem vremenu veću važnost imati lokalni stožeri i tzv. “parcijalna zatvaranja”. Lokalnim stožerima je, dodala je – omogućeno donošenje i predlaganje cijelog niza mjera i odluka, jer oni na terenu najbolje poznaju situaciju. Nije željela decidirano potvrditi da će, primjerice – u pojedinim ugostiteljskim objektima i pojedinim županijama biti obvezno nošenje maski, a u drugima ne. Naglasila je kako su razgovori s predstavnicima ugostitelja u tijeku i sve bi se trebalo znati za desetak dana.

Profesorica Markotić izrazila je zadovoljstvo epidemiološkom situacijom vezano za početak školske godine. Iznijela je podatak da su gotovo mjesec dana od početka nastave, na današnji dan – inficirana 104 prosvjetna radnika, od kojih je 19 razvilo bolest te 185 djece – bez težih znakova bolesti.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

sjever.hr / DHMZ

06.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.