Now Reading:
Beroš: Još nema zaključnog nalaza oko smrti pacijenta u čakovečkoj bolnici
Full Article 2 minutes read

Beroš: Još nema zaključnog nalaza oko smrti pacijenta u čakovečkoj bolnici

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u ponedjeljak kako su izvidi u tijeku te da još nema zaključnog nalaza oko smrti pacijenta na hemodijalizi u Županijskoj bolnici u Čakovcu, a poručio je i kako slučaj nije jednostavan no da razumije interes javnosti.

U ovom trenutku izvidi su još u tijeku, još nema zaključnog nalaza, kada bude gotov, saopćit ću vam ga”, kazao je u ponedjeljak ministar zdravstva Vili Beroš u Dnevniku Nove TV odgovarajući na pitanje zašto se nalaz inspekcije toliko čeka i tko je pogriješio.

Prošlog je tjedna u Županijskoj bolnici Čakovec preminuo 62-godišnji pacijent nakon što mu je tijekom hemodijalize ubrizgano sredstvo za toaletu pacijenta. Beroš je istaknuo da slučaj nije jednostavan, ali da je razumljiv interes javnosti.

“Ne bih rekao da se inspekcijski nalaz dugo čeka. Za to je potrebno određeno vrijeme. U tijeku je i rad Povjerenstva za unutarnji nadzor u županijskoj bolnici u Čakovcu, isto tako, izvidi zdravstvene inspekcije. Ovaj slučaj nije jednostavan, a čekaju se i nalazi toksikoloških analiza”, poručio je ministar zdravstva.

www.sjever.hr Izvor Hina 06.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.