Now Reading:
Gradsko vijeće Varaždina – prošli rebalans i izvršenje proračuna u prvoj polovici ove godine
Full Article 2 minutes read

Gradsko vijeće Varaždina – prošli rebalans i izvršenje proračuna u prvoj polovici ove godine

Varaždinski gradski vijećnici većinom su glasova prihvatili rebalans proračuna kojim je povećan za 1 milijun i 791 tisuću kuna na temelju prenesenog viška iz prethodnog razdoblja te sada iznosi 489,2 milijuna kuna.

Na dnevnom redu sjednice našao se i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za prvu polovicu ove godine u kojem je višak 11,3 milijuna kuna, a s onim od prethodne godine ukupno 24,1 milijun. Također je prihvaćen većinom glasova.

Potom je na dnevnom redu bilo izvješće gradonačelnika o radu od siječnja do lipnja ove godine.

– Nikad nije bilo ovakvih okolnosti u kakvima smo radili u prvih šest mjeseci. Kad podvučemo crtu, možemo biti zadovoljni kako smo prošli i načinom na koji smo odgovorili na tu krizu. Svi smo uspješno radili i položili ispit, posebice građani Varaždina. Unatoč koronakrizi, nismo zaustavili planirane radove i možemo biti zadovoljni dinamikom svih aktivnosti, posebice vezane uz izgradnju vrtića, obnovu škola, okončanje natječaja za dvije škole koje idu u energetsku obnovu – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Dodao je da EU projekti teku nesmetano te da se nije išlo u projekte koji nisu gospodarski i razvojni, već se išlo na ono što je nužno, škole i vrtiće, dok se Tehnološki parki i zona Brezje mogu pratiti iz proračuna.

Izvješće je prihvaćeno većinom glasova.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili Strategiju razvoja sporta Grada Varaždina od 2020. do 2028. godine. Gradonačelnik je istaknuo da je to strateški dokument koji može biti dobra početna osnova. Varaždin ima oko 8 tisuća sportaša, oko 30 posto građana je obuhvaćeno određenim oblikom sporta, a cilj u srednjoročnom razdoblju podići to na 35 posto.

– Imamo dobru sportsku infrastrukturu i stalno se obnavlja. Jedni smo grad u Hrvatskoj u kojem svaka osnovna škola ima svoju dvoranu. Jedino još nedostaje veća teniska dvorana – rekao je Čehok.

n.kalajdžija / sjever.hr

29.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.