Now Reading:
Kolar na Danima otvorenih vrata Poslovno tehnološkog inkubatora KZŽ – “Vjerujem da će do proljeća pozitivna energija i znanje izlaziti iz našeg inkubatora”
Full Article 3 minutes read

Kolar na Danima otvorenih vrata Poslovno tehnološkog inkubatora KZŽ – “Vjerujem da će do proljeća pozitivna energija i znanje izlaziti iz našeg inkubatora”

Poslovno tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije otvorio je svoja vrata svim zainteresiranima kako bi predstavio infrastrukturu, kao i usluge i resurse koje stavlja na raspolaganje poduzetnicima i obrazovnom sektoru.

Za sve zainteresirane pripremljeno je kroz dva dana pet radionica, i to o sljedećim temama: Kako dobiti bespovratna sredstva iz EU fondova, prezentacija i obilazak Centra za robotiku i nove tehnologije uz mentorske vježbe, Poduzetnički mindset – osnovna oprema i/ili dodatna oprema poduzetništva, Što je poduzetnički inkubator i kako mi može pomoći u poduzetništvu te Što moram znati prije nego postanem poduzetnik.

Na samom početku Dana otvorenih vrata okupljenima se obratio župan Željko Kolar:

– Ovaj prostor bi trebao vrvjeti ljudi kao mali autobusni kolodvor, u koji bi dolazili ljudi, prije svega, na edukacije. I ove teme na Danima otvorenih vrata vezane su uz povlačenje sredstava iz europskih fondova. Oni koji planiraju otvoriti novi obrt razmišljaju o tome kako dobiti bespovratna sredstva da zaokruže svoju financijsku konstrukciju. Ovaj dio znanja, pameti i iskustva mogu se dobiti ovdje o Poslovno-tehnološkom inkubatoru, ali i dodatnu kuražu koja je potrebna mladim ljudima kad se odlučuju ući u svoj privatni biznis, s jedne strane. S druge strane, kolegicama i kolegama poduzetnicama i poduzetnicima, obrtnicima, koji već imaju određeni obrt ili određeni posao, ako žele napraviti iskorak, ako žele ući u neku novu investiciju, sigurno će ovdje dobiti najbolju informaciju.

Kolar je istaknuo da su tek na početku puta, a za sada imaju osam stanara.

– Vjerujem da će do najkasnije do proljeća sljedeće godine svi inkubacijski prostori biti popunjeni i da će pozitivna energija i znanje izlaziti iz ovog našeg inkubatora – dodao je.

Martina Jantol Županić, direktorica Poduzetničkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije, podsjetila je da je projekt krenuo 1. rujna 2017. godine, a završava s 1. listopadom. Vrijednost projekta je 32,66 milijuna kuna.

– Zadnje aktivnosti ovog projekta vezane su uz Dane otvorenih vrata i radionice koje smo pripremili za naše poduzetnike. Htjeli smo ponuditi osnovne teme koje su definirane kroz projekt i kroz istraživanje, koje su najznačajnije za naše poduzetnike i koje su im potrebne – kazala je.

Dodala je i kako su aktivnosti projekta obuhvaćale izgradnju infrastrukture, opremanje prostora, uspostavu inovativnog laboratorija, coworking prostora te uspostavu Centra za robotiku i nove tehnologije, za koji je putem natječaja najbolje rješenje imala Srednja škola Krapina.

m.furlan/sjever.hr 28.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.