Now Reading:
Direktorica međimurske Pane poslala jasnu poruku – “Ima još dosta nameta kojih se poduzetnici mogu osloboditi!!!”
Full Article 2 minutes read

Direktorica međimurske Pane poslala jasnu poruku – “Ima još dosta nameta kojih se poduzetnici mogu osloboditi!!!”

babić

Na sastanku gospodarstvenika s ministrom financija Zdravkom Marićem održanom u Hrvatskoj gospodarskoj komori raspravljalo se o petom krugu porezne reforme, ali i drugim problemima koji muče poduzetnike, a koje je koronavirus dodatno potencirao.

„Ključni problem gospodarstvenicima je osiguranje likvidnosti poduzeća na kvartalnoj bazi, a HAMAG i HBOR su u ovome trenutku prespori po tom pitanju. Razgovarali smo i o zaštiti domaće proizvodnje te mogućnostima prilagodbe potpora za očuvanje radnih mjesta uzimajući u obzir specifičnosti pojedinih sektora. Ministar je do sada pokazao da sluša gospodarstvo i uvjeren sam da će i peti krug porezne reforme ojačati naše tvrtke i omogućiti im da se što prije oporave od koronakrize“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović.

Nikolina Babić iz međimurske drvoprerađivačke tvrtke Pana kazala je kako očekuje nova rasterećenja za drvnu industriju koja će im omogućiti da zadrže proizvodnju u ruralnim područjima.

„Smanjenje stope PDV-a i poreza na dobit je svakako ono što će nam najviše pomoći. Svako smanjene je bitno, znamo da nije lako i da se to ne može preko noći, ali prilagodbe su potrebne pa su i mali pomaci izuzetno važni za cijelo gospodarstvo. Ima još dosta nameta kojih se možemo osloboditi, a moramo raditi i na pojednostavljenju administracije tako da se poduzetnici mogu što više baviti svojim poslom“, poručila je Babić, dodavši kako će rasterećenje poslovanja i radnicima omogućiti bolje uvjete.

www.sjever.hr 26.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.