Now Reading:
Kandidat za predsjednika SDP-a Željko Kolar poručio:„Umjesto sukoba suradnja, okupljanje, jasne politike i jasni stavovi, baviti se problemima građana, a ne sami sa sobom”
Full Article 3 minutes read

Kandidat za predsjednika SDP-a Željko Kolar poručio:„Umjesto sukoba suradnja, okupljanje, jasne politike i jasni stavovi, baviti se problemima građana, a ne sami sa sobom”

Članice i članovi SDP-a danas biraju novo vodstvo – svoju novu predsjednicu ili predsjednika, nasljednicu ili nasljednika Davora Bernardića.

Za tu se funkciju natječu saborska zastupnica i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, saborski zastupnik i potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, pulski SDP-ovac Marino Percan i predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Ranko Ostojić.

Željko Kolar dio je dana proveo na tradicionalnoj Berbi grojzdja u Pregradi, u društvu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, a novinare je, osim berbe, zanimalo i kakva su Kolarova očekivanja od današnjih unutarstranačkih izbora.

-Prije svega, zahvaljujem svojim kolegicama i kolegama iz čitave Hrvatske, koju sam obišao uzduž i poprijeko, na konstruktivnom razgovoru i saznanju da se moramo promijeniti. Umjesto sukoba suradnja, okupljanje, jasne politike i jasni stavovi, baviti se problemima građana, a ne sami sa sobom. To je ključna poruka koju sam slao čitavo vrijeme, a nakon ovih izbora ćemo te poruke pretvoriti u konkretne projekte i djela. To je ono što građani od nas očekuju i to ćemo napraviti – naglasio je Kolar.

Dodao je da danas ne očekuje niti probleme niti neregularnosti:
-Svaki izbori bi trebali biti festival demokracije, pogotovo u takvoj demokratskoj i otvorenoj stranci kao što je SDP. Vjerujem da će moje kolegice i kolege svojom glavom odlučiti koga žele za novu predsjednicu ili predsjednika stranke i da ovi neki pokušaji sa šalabahter revolucijom unutar SDP-a neće proći.

Kolar je istaknuo i da SDP mora biti inkluzivna stranka.
-Prije svega, moramo se okupiti mi koji smo sada u stranci, ali moramo i širom otvoriti prostor novim ljudima. Na žalost, u posljednje vrijeme SDP baš i nije bio poželjna stranka, pogotovo za mlađu populaciju jer smo izgubili kreativnost i inovativnost koju je SDP uvijek imao. Budimo objektivni, SDP je uvijek bio predvodnik nekih demokratskih iskoraka i procesa i mijenjajući sebe na bolje, mijenjali smo i čitavu Hrvatsku i druge političke stranke kretale su za nama. Na žalost, u posljednjih nekoliko godina, ne bih rekao da je to samo u posljednje četiri godine, mi se bavimo isključivo sami sa sobom. Osnovna je poruka da to mora prestati, bez obzira na to tko će biti nova predsjednica ili predsjednik stranke – zaključio je Željko Kolar.

Osim predsjednika, SDP-ovci će po principu jedan član – jedan glas birati i 17 članova Predsjedništva, kao i 103 članice i članova Glavnog odbora stranke.

ak/sjever.hr

26.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.