Now Reading:
Završio varaždinski 15. Trash film festival – Zlatne motorke u Češku, SAD, Peru i Kolumbiju
Full Article 2 minutes read

Završio varaždinski 15. Trash film festival – Zlatne motorke u Češku, SAD, Peru i Kolumbiju

U kinu Gaj dodjelom „Zlatnih motorki“ u subotu je završio varaždinski 15. Trash film festival.

Žiri u sastavu povjesničar filma, redatelj, pisac i glumac Daniel Rafaelić, redatelj, scenarist i montažer Luka Hrgović te redatelj i montažer Dino Julius odlučio je najbolim filmovima u četiri kategorije.

Najbolji akcijski film je „First Action Hero“ Jana Haluze iz Češke, najbolji borilački „30 Minutes Or… Death“ Davida McGoffa iz Sjedinjenih Američkih Država, najbolji horor „The Game“ Roggera Andriazena iz Perua, a najbolji SF „Loop“ Juana Villalbe iz Kolumbije.

Na Trash film festival bila su prijavljena 1334 filma, a 49 ih je prikazano u konkurenciji za nagrade.

– U svakoj kategoriji izdvojila po dva vrlo zanimljiva filma, a u duhu festivala prednost su imali filmovi koji su zabavni i komuniciraju određenu notu trasha. Svakako gledamo i količinu truda uloženu u filmove. Recimo, filmovi koji možda nisu najkvalitetnije ispričani, a imaju dobru uloženu količinu truda, njih sigurno vrednujemo s ocjenom više, ali ovi koji su najbolji imaju jako dobro režijski ispričanu priču, dobro komuniciraju prema publici, najčešće su zabavni, a i taj produkcijski dio je jako dobar i kvalitetan i ne bi se posramili naspram nekih puno boljih i poznatijih filmova u kinima. Mislim da je Trash film festival vrlo bitan zato što smatram da se ljudi trebaju zabaviti, pogotovo u vremenima poput korone i svakako si čovjek treba izdvojiti bar jedan dan tijekom ovog festivala i pogledati par dobrih trasheva jer smo svi trashevi u duši, svatko od nas ima bar malo trasha u sebi – izjavio je član žirija Dino Julius na zatvaranju Trash film festivala.

– Nakon opsežnih priprema pa onda pandemije koronavirusa koja nas je malo preplašila na koji način ćemo odraditi festival, mogu reći da sam izuzetno zadovoljan ovogodišnjim festivalom. Uspjeli smo odraditi sve što smo planirali. Bilo je dobro. I posjećenost je bila dobra unatoč pandemiji. I počinjemo pripreme za 16. Trash film festival – rekao je direktor Trash film festivala Slobodan Runjak.

n.kalajdžija / sjever.hr

13.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.