Now Reading:
Međimurska županija s 1,8 milijuna kuna podupire 129 poduzetničkih projekata
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija s 1,8 milijuna kuna podupire 129 poduzetničkih projekata

Međimurska županija objavila je rezultate javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima po Programu potpora malih vrijednosti za poticanje poduzetništva.

Župan Matija Posavec kazao je kako je poziv dio strategije Međimurske županije s željom da se pomogne gospodarstvu i poduzetnicima u okviru njihovih mogućnosti.

– Svako ulaganje u gospodarstvo i svaka potpora mikro i malim poduzetnicima, kojih je u strukturi gospodarstva 98% u Međimurskoj županiji, je jedna vrsta obaveza da ulažu u opremu, imovinu, svoje konkretne programe, i to je jedan od dobrih načina za očuvanje radnih mjesta – rekao je župan Posavec.

Međimurska županije prošle je godine započela s ovim programom, a izazvao je veliki interes poduzetnika te su podržana 52 konkretna poduzetnička projekta.

Ove smo godine upravo zbog situacije u kojoj se nalazimo smo udvostručili financijska sredstva, promijenili, olakšali kriterije, digitalizirali postupak i na natječaj se javilo 242 projekta, od kojih smo podržali njih 129. Rebalansom proračuna sredstva su sa prošlogodišnjih 900 tisuća povećana na 1,8 milijuna i to je jedna od prije nekoliko mjeseci predstavljenih gospodarskih mjera Međimurske županije – kazao je župan dodavši kako tijekom ove specifične situacije vode brigu o tri segmenta: podršci našim građanima, gospodarstvu, poduzetnicima i poljoprivrednicima te održivi i funkcionalni zdravstveni sustav.

Župan je čestitao svim poduzetnicima koji su napravili kvalitetan projekt i zahvalio ljudima koji su sve to vrednovali i koji će pratiti dinamiku izvršenja.

Privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije Darko Radanović dodao je kako je krajem lipnja objavljen javni poziv, a mogli su se prijaviti mikro i mali poduzetnici s područja Međimurja, program je razvojno usmjeren te su poduzetnici mogli prijaviti ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu. Maksimalni iznos je 15.000 kuna.

m.furlan/sjever.hr 10.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.