Now Reading:
Stigla kiša, evo kad se vraća sunce
Full Article 2 minutes read

Stigla kiša, evo kad se vraća sunce

Prema prognozi DHMZ-a danas promjenljivo i nestabilno te svježije. Povremeno kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito na Jadranu i u predjelima uz njega. Pritom će pljuskovi lokalno biti izraženi i ponegdje praćeni tučom i prolazno jakim vjetrom te obilnom oborinom. Vjetar većinom slab, u gorju umjeren južni i jugozapadni, a poslijepodne će zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, prolazno s jakim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, a krajem će dana na sjevernom dijelu jačati bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 20 do 25. Najviša dnevna uglavnom od 22 do 27, na istoku i u Dalmaciji do 30 °C.

Zahlađenje će mnogima biti ugodno nakon niza vrućih dana. No, naglost njegova nastupa može kod najosjetljivijih kroničnih bolesnika biti previše stresna za organizam, a popratna povećana naoblaka može nepovoljno utjecati na raspoloženje kod meteoropata. Drugi dio dana će u cijeloj zemlji većini ljudi biti ugodniji.

U srijedu promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno uz kišu i pljuskove s grmljavinom, pri čemu oborina lokalno može biti obilna. Tijekom četvrtka djelomično smanjenje naoblake, no i dalje uz mjestimičnu oborinu. U petak većinom sunčano, a uz jači razvoj oblaka uglavnom u gorju je moguć poneki pljusak. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, u petak i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u blagom porastu.

sjever.hr / DHMZ

03.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.