Now Reading:
Plenković za HRT o Kninu i minimalcu
Full Article 2 minutes read

Plenković za HRT o Kninu i minimalcu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u sinoćnjem je središnjem Dnevniku HRT-a kazao da je prošli mjesec bio vrlo intenzivan te naglasio da je drugi dan nakon parlamentarnih izbora imao već većinu od 76 zastupnika u Hrvatskom saboru i dobio mandat od Predsjednika Republike za sastavljanje Vlade, piše HRT.

– Imali smo i povijesno Europsko vijeće na kojem smo za Hrvatsku donijeli 22 milijarde eura za gospodarski oporavak u idućih sedam godina. Dan nakon toga je konstituiran Hrvatski sabor. Već 23. srpnja Vlada je dobila povjerenje, a 24. srpnja je bila sjednica Vlade te je upućen Zakon o obnovi grada Zagreba u Sabor, te je 31. srpnja već izglasan u prvom čitanju – kazao je Plenković.

Naglasio da će 5. kolovoza svi s ponosom biti u Kninu. Plenković je rekao da se zalagao i u prošlom mandatu Vlade da nacionalne manjine trebaju biti uz Vladu i biti njezin sastavni dio.

Plenković je kazao i da u cijeloj situaciji u pandemiji zaraze koronavirusom Vlada je radila i na promidžbi hrvatskog turizma. Posebno je zahvalio Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici koji su se trudili komunicirati koliko je Hrvatska sigurna i to se pokazao dobro za turizam.

Kazao je i da očekuje aktivnu radnu jesen. Odluku o minimalnoj plaći i njenom povećanju donosi se na jesen, u listopadu, najkasnije studenom, da svi poslodavci mogu pripremiti svoje planove za poslovnu godinu. Rekao je da odluka stupa na snagu s 1. siječnjem.

– Porezne reforme, kao i do sada, stupit će na snagu 1. siječnja 2021., bit će to kontinuitet politike rasterećenja građana i gospodarstva – rekao je u Dnevniku.

– Naša je ambicija podići tih 3.250 neto na 4.250 neto do kraja mandata – poručio je Plenković.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

sjever.hr / hrt.hr

03.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.