Now Reading:
Vlogovi o zagrebačkom zelenom prstenu
Full Article 3 minutes read

Vlogovi o zagrebačkom zelenom prstenu

U izvanrednim okolnostima kad putovanja nisu opcija, osim onih virtualnih, ostaje nam prisjećanje i maštanje. Srećom, internetska prostranstva puna su primamljivih videa i zanimljvih priča koje pokrivaju brojne atrakcije širom Zagrebačke županije. Od kulturnih znamenitosti, prirodnih ljepota, autentičnih okusa, adrenalinskih avantura i još mnoštva toga na potezu od Zaprešića i Samobora preko Pokuplja i Turopolja pa do Moslavine i Prigorja… Inspirativne snimke podsjetit će vas zašto Zagreb ima najbolje moguće dvorište i potaknuti želju da posjetite njegov zeleni prsten čim to bude moguće.

1. Poezija za oči

Da slika govori tisuću riječi, najbolje pokazuje kratki film koji pjesnički nadahnuto niže prekrasne prizore iz različitih dijelova Zagrebačke županije. Bez ijedne riječi dočaran je identitet ovog kraja – i tradicijske vrijednosti, i kulturna baština, i prirodne atrakcije, i obični ljudi.
Countryside Poetry – Zagreb County

2. Vino

Dinamični duo koji neumorno putuje svijetom, kuša i predstavlja manje poznate vinske regije zaustavio se na Plešivici i oduševio. Pogledajte kratak uvod u vinska blaga koja krije ova šarmantna i mala ali ambiciozna vinska regija nadomak Zagreba. Poželjet ćete otvoriti bocu i kucnuti se s njima.
Exotic wine travel

3. Hrana

Bogatstvo plodne zemlje i tradicije zagrebačke okolice najbolje dolazi do izražaja za stolom, što će nam zorno dočarati putopiskinja Andrea Pisac. Mirisi i okusi kao da se probijaju kroz ekran, pa vam preporučujemo da ova dva videa ne gledate gladni
In Zagreb County: Gourmet Weekend 1 i 2.

4. Turistički obilazak

Serijal kratkih putopisnih videa u produkciji Touristara stavlja vas u ulogu strango turista i vodi u razgled brojnih znamenitosti po Zagrebačkoj županiji. Kroz autentična iskustva vode vas lokalni vodiči, ali i dobro nam poznata televizijska osoba Ashley Colburn.

Andautonia – Roman life presented in context of sense

5. Pustolovine

Nedostaju vam planinarske ekspedicije i uživanje u prekrasnim pogledima s gora i brežuljaka oko Zagreba? Pogledajte nekoliko snimki strastvenih amatera, proživite pustolovine u prirodi zajedno s njima i vrijeme do sljedećeg izleta brže će vam proći: Sveta Gera, Japetić, Plešivica. A ako u planine ne idete bez bicikla, uz ovakve snimke osjećat ćete se kao ponovno u sedlu: Samoborsko gorje

www.sjever.hr/visitzagrebcounty.hr 26.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.