Now Reading:
Varaždinska županija -sigurna i poželjna destinacija
Full Article 2 minutes read

Varaždinska županija -sigurna i poželjna destinacija

Do sredine srpnja na razini županije ostvareno je gotovo 50% lanjskih noćenja u odnosu na isto razdoblje lanjske godine. Taj rezultat još je značajniji uzimajući u obzir da je od početka godine zatvoren hotelski smještaj Specijalne bolnice u Varaždinskim Toplicama koji godišnje sudjeluje s gotovo 18% svih ostvarenih noćenja na nivou županije.

Posebno vitalan i turistima prihvatljiv pokazao se smještaj u privatnom sektoru koji bilježi nadprosječna ostvarenja dolazaka i noćenja. A među privatnim smještajem ističu se 34 objekta nositelja standarda Kuće za odmor s pričom.

Oni su do sada ostvarili više od 85% lanjskih noćenja promatrano u istom razdoblju, a više od 60% noćenja ostvarili su strani gosti. Najave rezervacija za kolovoz i rujan za sada su odlične, a Turistička zajednica Varaždinske županije pokreće promotivnu kampanju za post sezonu na Njemačkom tržištu odakle očekujemo najveći broj turista.

Pri kraju je treći krug certificiranja novih nositelja standarda Kuća za odmor s pričom, te se nadamo da će dodatni objekti zajedno s otvaranjem novih smještajnih objekata potaknutim bespovratnim sredstvima Varaždinske županije i skorašnjim završetkom kapitalnih ulaganja u Varaždinskim Toplicama, Varaždinsku županiju ponovo svrstati u sam vrh turistički poželjnih destinacija.

www.sjever.hr/turizam-vzz.hr 26.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.