Now Reading:
Vikend uz oblake i kišu
Full Article 2 minutes read

Vikend uz oblake i kišu

Vrijeme danas bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku.

Povremeno će biti kiše, češće u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti duljih sunčanih razdoblja, a pokojeg izraženijeg pljuska može biti na krajnjem jugu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, a popodne sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 13, na Jadranu od 15 do 20. Najviša dnevna od 18 do 23, na Jadranu od 24 do 27 °C.

Biometeorološke prilike će biti povoljnije nego prethodnog dana u cijeloj zemlji. No, zbog još uvijek hladnijeg vremena nego obično u ovo doba godine, osjetljive skupine ljudi trebaju obratiti pozornost na prikladno odijevanje, osobito ujutro u gorskim predjelima. U unutrašnjosti Hrvatske bolesnicima od krvožilnih bolesti i reumatičarima veće smetnje mogu predstavljati i nagle promjene osjeta topline uz pljuskovitu oborinu i pojačan vjetar, dok je kod meteoropata moguća razdražljivost i lošije raspoloženje.

U nastavku vikenda na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije većinom sunčano, od ponedjeljka i vedro. Na kopnu će oblaka biti više, osobito u nedjelju kada će uz lokalno jači razvoj oblaka biti i pljuskova kojih, nešto rjeđe, može biti i u ponedjeljak. Vjetar na kopnu većinom slab, a na moru do umjeren sjeverozapadni, prema obali jugozapadni i zapadni. Temperatura zraka u porastu.

sjever.hr/dhmz 18.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.