Now Reading:
Vozio pijan i bez vozačke neregistriran auto s nepripadajućim tablicama – čeka ga paprena kazna
Full Article 2 minutes read

Vozio pijan i bez vozačke neregistriran auto s nepripadajućim tablicama – čeka ga paprena kazna

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su u ponedjeljak, 6. srpnja u 18 sati u Salinovcu, neosigurano i neregistrirano osobno vozilo kojim je upravljao 54-godišnjak za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije i pod utjecajem alkohola od 2.09 g/kg. Također je na vozilo stavio nepripadajuće registarske pločice.

54-godišnjak je doveden u policijsku postaju i u tijeku je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za krivotvorenje isprave, za što mu prijeti izricanje kazne zatvora do 3 godine, a za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijet će se optužni prijedlog za što mu prijeti izricanje novčane kazne od 62 000 kuna i kazne zatvora do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju, i određivanje 12 negativnih prekršajnih bodova i poništenje vozačke dozvole.

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave.

On je, kako se sumnja, na svoje osobno vozilo stavio nepripadajuće registarske pločice te se takvim koristio u prometu. Navedenog su jučer, 7. srpnja oko 7 sati u Zagrebačkoj ulici u Novom Marofu, zaustavili policijski službenici i doveli u Policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

sjever.hr 08.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.