Starici s hodalice ukrali ceker s novčanikom

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa (provala) i šest krađa. Kod dvije krađe materijalna šteta pojedinačno se procjenjuje na više od tisuću kuna, dok se kod preostale četiri materijalna šteta pojedinačno procjenjuje na manje od tisuću kuna.

Mala Subotica – teška krađa na osobito drzak način na štetu 76-godišnjakinje

U subotu, 27. lipnja 2020. godine oko 7 sati i 40 minuta u Maloj Subotici, Glavnoj ulici, dvojica nepoznatih počinitelje izvršila su tešku krađu na naročito drzak način na štetu 76-godišnjakinje.

U trenutku kada se oštećena pomoću ortopedskog pomagala, tzv. „hodalice“, pješakom stazom kretala prema obližnjoj trgovini, počinitelji su joj prišli na biciklima te s hodalice ukrali tzv. „ceker“ u kojem se nalazio novčanik i drugi razni predmeti. Nakon drske krađe počinitelji su se udaljili u pravcu željezničke stanice. Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Pravovremenom reakcijom policijskih službenika Postaje prometne policije Čakovec, na spomenutoj željezničkoj stanici zatekli su dva djeteta za koje se sumnja da su počinili opisano kazneno djelo te su privedeni u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dva djeteta počinila prethodno opisano kazneno djelo teške krađe. Tijekom istraživanja od privedenih su oduzeti ukradeni predmeti te su vraćeni vlasnici.

S obzirom na to da se kazneno zakonodavstvo ne primjenjuje prema djeci koja u vrijeme počinjenja djela nisu navršila četrnaest godina, nadležnom državnom odvjetništvu o ovom kaznenom djelu dostavit će se opće posebno izvješće.

Provala u obiteljsku kuću u Pušćinama

U subotu, 27. lipnja 2020. godine oko podneva u Pušćinama, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 72-godišnjakinje, odakle je ukrao novac i razni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvojica maloljetnika osumnjičena za tešku krađu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako su dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije, počinila kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se da su u kasnim večernjim satima u subotu, 6. lipnja ove godine u Nedelišću, kod ulaznih vrata kancelarije autoservisa u Ulici Vladimira Nazora, pronašli sakriveni ključ. Pomoću pronađenog ključa otključali su ulazna vrata te ušli u unutrašnjost servisa, odakle su potom ukrali novac i ključeve Toyote Corolle, čakovečkih registarskih oznaka. Ukradenim ključeva upalili su automobil te se njime odvezli s mjesta događaja.
Iste večeri, nešto poslije 23 sata policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru cestovnog prometa u Nedelišću, Prvomajskoj ulici, zaustavili su u ukradenoj Toyoti spomenutu dvojicu osumnjičenika i priveli ih u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Protiv osumnjičenih maloljetnika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

sjever.hr

29.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.