Now Reading:
Grad Mursko Središće i Grad Ozalj potpisali Sporazum o bratimljenju
Full Article 3 minutes read

Grad Mursko Središće i Grad Ozalj potpisali Sporazum o bratimljenju

Očuvanje i obnova kulturne baštine, promocija turizma, umrežavanje udruga jedni su od interesa kojima se pokrenula suradnja između Grada Mursko Središće i Grada Ozlja.

Grad Mursko Središće i Grad Ozalj po mnogočemu su slični, oba grada su podjednake veličine po broju stanovnika, oba su na rijekama i oba sa Slovenijom u zaleđu. Zajedništvo, suradnja i razmjena iskustava sa općinama i gradovima na području Hrvatske su temelj uspjeha. Već prilikom prvog posjeta gradonačelnika Dražena Srpaka u grad Ozalj potaknuti je razgovor o bratimljenju iz razloga što postoji uzajamni interes za razvijanje kulturnih, gospodarskih , turističkih, sportskih i drugih odnosa.

Na blagdan sv. Ladislava i povodom obilježavanja Dana Grada u novoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić potpisali su Sporazum o bratimljenju.

“Moramo biti kompatibilni da bi se mogli udružiti na način da se pobratimimo i da bi iz toga mogla izaći neka nova vrijednost naravno kroz jednu intenzivnu i isprepletenu suradnju koju ćemo tek trebati početi razvijati. Nakon što smo prvi korak danas odradili trebat će napraviti radne skupine koje će detektirati točke po kojima bi ta suradnja bila najjednostavnija, najučinkovitija na korist oba grada. Izuzetno sam počašćeni što ste pristali da se povežemo i zbratimimo.“ – istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak

“Jako sam zahvalna gradonačelniku što je pokrenuo tu inicijativu i ta ideja o bratimljenju s jednom Međimurskom sredinom mi se iznimno svidjela, a moram reći i da su svi suradnici, vijećnici od prvog trenutka tu ideju prihvatili. Mi Međimurje doživljavamo kao sredinu ljudi sličnih ljudima u Ozlju, vrijednih i marljivih ljudi. Ja osobno, a i moji suradnici se želimo ugledati na one koji su bolji od nas, uzeti si ih za primjer , a mi to vidimo u vama, u Gradu Mursko Središće da ima puno tema i rezultata na koje se treba ugledati. – istaknula je gradonačelnica Gordana Lipšinić.

Gradonačelnica Gordana Lipšinić u znak započetog novog prijateljstva gradonačelniku je poklonila sliku slikarice Slave Raškaj koja je rođena u Ozlju, a koja simbolizira Tri sestre (ufanje, nadu i ljubav) U znak učvršćivanja prijateljskih odnosa gradonačelnik je poklonio novu monografiju Grada Mursko Središće.

www.sjever.hr 29.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.