Now Reading:
Evo što povezuje uspješnu podravsku tvrtku i zadarsko područje!!!
Full Article 3 minutes read

Evo što povezuje uspješnu podravsku tvrtku i zadarsko područje!!!

rasco

Nedavno je uspješna podravska tvrtka Rasco iz Kalinovca Cestama zadarske županije isporučila komplet profesionalne zimske opreme koji se sastoji od snježnog pluga širine 3,2 metra i posipača zapremina 5 m3 za suho sredstvo te 2400 L za mokro sredstvo.

Zimski komplet je drugačiji od inače viđenih na hrvatskim prometnicama jer je kao pogonsko vozilo korišten dvoosovinski tegljač MAN TGS snage 470 ks i korisne nosivosti 10 tona.

Ovo predstavlja svojevrstan novi trend na domaćem tržištu, kojeg je komentirao RASCO-v voditelj regionalne prodaje Miroslav Paviša:

Klasična kombinacija za zimsku službu koju koriste hrvatska cestarska poduzeća uključuje kamion troosovinac sa prednjim snježnim plugom i posipačem, najčešće zapremine 6 m3, ugrađenim u sanduk vozila. Takav se kamion tijekom ljetne sezone koristi u građevinskim radovima, no cestari se pritom susreću s problemom ograničene korisne nosivosti vozila. Zato se dio njih u zadnje vrijeme odlučuje za ugradnju zimskih kompleta na tegljače.

Dvije su glavne prednosti ovog pristupa: Tegljač može na prikolici prevoziti daleko više građevinskog materijala ljeti, a iskustva korisnika kažu da u zimskoj službi ima puno bolje manevarske sposobnosti te je bolji izbor za rad na teškim terenima. Stoga u određenim scenarijima tegljač predstavlja bolji izbor za zimsku službu od klasičnog građevinskog dvoosovinca ili troosovinca – zaključio je Paviša.

Prometnice koje će ovaj tegljač održavati nalaze se u brdovitom dijelu zadarskog zaleđa s puno prijevoja i jakim udarima vjetra. U pitanju su državne prometnice visoke važnosti koje nužno moraju biti otvorene cijele godine (posebice kada se autocesta zatvori zbog udara vjetra) kako Hrvatsko primorje ne bi ostalo odsječeno od ostatka Hrvatske.

www.sjever.hr 24.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.