Now Reading:
Predsjednik Milanović otvorio Glamping Village u Termama Tuhelj – luksuzno naselje s pet zvjezdica, jedino takvo u kontinentalnoj Hrvatskoj
Full Article 4 minutes read

Predsjednik Milanović otvorio Glamping Village u Termama Tuhelj – luksuzno naselje s pet zvjezdica, jedino takvo u kontinentalnoj Hrvatskoj

U Termama Tuhelj u srijedu je otvoreno novo, moderno, glamping naselje – Glamping Village.

Riječ je o luksuznom glamping naselju s 26 luksuznih, klimatiziranih i grijanih mobilnih kućica s prostornim terasama i privatnim natkrivenim parkingom. wellnes bazenom s vodenim masažama, dječjim bazenom s vodenim atrakcijama i wellnes oazom s finskim i parnim saunama, prostorijama za masažu, whirpoolom te zonama za opuštanje.

Vrijednost investicije je oko 3 milijuna eura, a Terme Tuhelj projekt su realizirale u suradnji s austrijskim partnerom Gebetsroitherom.

Novi je kamp otvorio predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović.

-Ovo što se danas otvara je pravi, odživi put, fini, mali, ali nipošto razmetljivi luksuz za ljude koji rade koji zarade i koji se žele odmoriti. To je i za Hrvatsku način na koji bi se trebala turistički razvijati. Hrvatska je mala zemlja po broju stanovnika, ali je po broju dolazaka i noćenja na godišnjoj razini globalni gigant, što znači da smo preopterećeni jer nam dolazi previše ljudi. Zato su ovakvi primjeri ulaganja, ne samo ovdje, nego i na Jadranu koji će i ubuduće biti najizloženiji i najaktivniji, pravi put – istaknuo je Milanović.

-Ove toplice su otvorene, ako se dobro sjećam, 1982. godine, kada sam išao u 1. razred gimnazije i to su bile najbolje toplice u tadašnjoj Jugoslaviji. Znao sam da u Sloveniji tada nije bilo boljih toplica, a to je već puno jer je Slovenija uvijek prednjačila u ekonomiji. Tada su ove toplice bile primjer vrhunskog ulaganja u kvalitetan proizvod, ali je do početka 90-ih to počelo šepati. Na kraju je došao odličan investitor sa znanjem i korak po korak, u manje od deset godina, u ovom je prostoru nastao mini klaster Toplica u Tuhelju i kompleksa u Početrtku koji je nekada bio pojam. To je najbolji par toplica u ovom južnom dijelu Europe – zaključio je predsjednik.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar (SDP) rekao je da živimo u vrlo izazovnom vremenu.

-Korona nam je napravila velike gospodarske probleme i kad krećete u takvu investiciju morate biti pomalo ludi, morate imati pomalo ludi menadžment, a ja vas uvjeravam da ova su ova dva direktora malo pozitivno ludi. Dovoljno dugo s njima surađujem da znam na koji način razmišljaju, koliko su kreativni i da jednostavno ne priznaju nikakve prepreke ispred sebe da bi došli do cilja koji su si zacrtali – kazao je Kolar i dodao:

-Kad sam prije 15 dana gledao kako izgleda gradilište, mislio sam da to do danas neće biti gotovo, ali je ipak dovršeno i moram reći da je prekrasno:

glamping, novi sadržaj, pet zvjezdica, jedini u kontinentalnoj Hrvatskoj, u Zagorju, našoj Bajci na dlanu. Na takvim projektima gradimo i trebamo i dalje graditi kontinentalni turizam. Ovo je ujedno poruka Ministarstvu turizma da moramo više ulagati u ovu vrstu turizma jer kontinentalni turizam ima puno veće mogućnosti nego podršku koju sada ima. Čestitam investitorima i unaprijed se veselim sljedećoj investiciji.

Vlasnik Termi Tuhelj slovenske su Terme Olimia iz Podčetrteka pa je na otvorenju bio i potpredsjednik slovenske Vlade Zdravko Počivalšek.

-Veseli nas što smo u ova teška, krizna zdravstvena vremena došli do ove točke, do otvorenja ovog kampa, a dodatno me veseli što je to dobar primjer uspješne međudržavne suradnje. Sve investicije su u ova vremena dobrodošle, pogotovo ako znače da obranimo radna mjesta, odnosno da otvorimo neka nova. Ja mislim da je takav zov prirodi dosta dobra dodatna ponuda za post korona vrijeme. Turizam je značajna privredna grana, gospodarska grana u Sloveniji, još više u Hrvatskoj i odgovornim odnosom i ponašanjem omogućit ćemo da se turizam i dalje razvija. Najprije mu moramo omogućiti da uopće preživi ta teška vremena i u tom smjeru ćemo brinuti da svi koji ulaze i izlaze iz Slovenije imaju pozitivan odnos do te teške zdravstvene situacije – rekao je Počivalšek.

ak/sjever.hr 24.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.