Now Reading:
Slaven Belupo kod Dinama vratio zaostatak od dva gola pa izgubio u posljednoj minuti
Full Article 3 minutes read

Slaven Belupo kod Dinama vratio zaostatak od dva gola pa izgubio u posljednoj minuti

slaven belupo

Nogometaši Slaven Belupa u 29. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige odigrali odličnu utakmicu na gostovanju kod Dinama, ali su poraženi golom u 90. minuti. Domaćin je na Maksimiru slavio 3:2. Jedan pogodak za našu je momčad postigao Lima, dok je drugi bio autogol Theophila.

Dobro je utakmicu otvorio Slaven Belupo. Zaprijetio je dva puta Krstanović. Prvi puta mu je Livaković obranio udarac iz daljine, a onda mu je nakon lijepe akcije obrana Dinama u posljednji čas blokirala udarac iz blizine i odbila ga u korner. Kaznio je domaćin to u 23. minuti kada je nakon jedne kontre Kadzior zabio za 1:0. Deset minuta kasnije još jedna odlična šansa za Slaven. Lima se zagradio na 10 metara od gola Livakovića, odlično tukao iskosa s lijeve strane, ali ‘jedinica’ Dinama vrhunskom je reakcijom spasila svoja vrata. Odmah je odgovorio domaćin na drugoj strani i preko Ivanušeca stigao do 2:0 u 37. minuti. Belupo je smanjio rezultat u 45. minuti kada je Lulić odlično ubacio s desne strane, a Theophil ubacio loptu u svoju mrežu za 2:1.

Već na samom startu drugog poluvremena Slaven je izjednačio. Lima je pobjegao svom čuvaru u 49. minuti i svladao Livakovića u situaciji jedan na jedan za 2:2. Pokušao je Dinamo na drugoj strani udarcima izvana, ali je Ježina bio siguran na našim vratima. Belupo je u čvrstom bloku sve do 90. minute kada je Petković najviši bio nakon jednog kornera i zabio za 3:2. U posljednjim trenucima utakmice Lima je promašio veliku priliku za izjednačenje kada je iz blizine bio neprecizan glavom.

U idućem kolu naša će momčad biti domaćin Rijeci. Utakmica će se igrati u nedjelju s početkom u 18:55.

  1. lipnja 2020. – 29. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
    Zagreb, Maksimir

GNK Dinamo – NK Slaven Belupo 3:2 (2:1)

GNK DINAMO: Livaković – Moharrami, Theophil, Gvardiol, Leovac – Ivanušec (od 87. Kulenović), Gojak (od 56. Ademi) Franjić (od 70. Gjira) – Oršić (od 69. Marin), Petković, Kadzior (od 88. Ćuže). Trener: Igor Jovičević.

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Soldo – Bogojević, Glavčić, Bačelić Grgić (od 70. Brković), Lulić (od 60. Jeffren) – Krstanović (od 76. Liklin), Lima. Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Dario Kulušić (Šibenik), Mario Pepur (Split), Alen Jakšić (Solin), Ivan Župan (Bjelovar)

VAR: Tihomir Pejin (D. Miholjac), AVAR: Marjan Tomas (Osijek).

Delegat: Damir Bogdanović (Vukovar)

Kontrolor: Domagoj Vučkov (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Kadzior 23′, Ivanušec 37′, 2:1 Theophil a.g. 45′, 2:2 Lima 49′, 3:2 Petković 90′

Žuti karton: Franjić 41′ (Dinamo); Bačelić Grgić 36′, Bogojević 59′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Dinamo); (Slaven Belupo)

www.sjever.hr Tekst i foto NK Slaven Belupo

Input your search keywords and press Enter.