Now Reading:
Predstavljamo srednje škole Koprivničko-križevačke županije: Srednja gospodarska škola Križevci
Full Article 2 minutes read

Predstavljamo srednje škole Koprivničko-križevačke županije: Srednja gospodarska škola Križevci

Upis u srednju školu jedna je od najvažnijih životnih odluka svakog osnovnoškolca, a obzirom da se klasična promocija upisa u srednje škole zbog izvanrednih okolnosti ove godine ne može realizirati, Koprivničko-križevačka županija će uz Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije 2020./2021. na svojoj internet stranici omogućiti srednjim školama da se predstave te na taj način učenicima olakšaju odluku u odabiru za njih najboljeg i adekvatnog srednjoškolskog programa. Svoje školske programe predstavlja Srednja gospodarska škola Križevci.

Srednja gospodarska škola Križevci najstarija je poljoprivredna škola u Republici Hrvatskoj i u jugoistočnom dijelu Europe osnovana davne 1860. godine. Ove godine škola slavi 160 godina postojanja. Škola obrazuje učenike isključivo za zanimanja u poljoprivredi koji omogućuju učenicima da nakon završetka školovanja rade na različitim poslovima u poljoprivredi. Učenici mogu pohađati obrazovne programe u trogodišnjem i četverogodišnjem trajanju.

Trogodišnja zanimanja za koja se učenici mogu obrazovati u školi su:

– Poljoprivredni gospodarstvenik

– Mehaničar poljoprivredne mehanizacije

– Mljekar

– Vrtlar

– Voćar-vinar-vinogradar

Četverogodišnja zanimanja za koja se učenici mogu obrazovati u školi su:

– Agrotehničar

– Poljoprivredni tehničar fitofarmaceut

– Veterinarski tehničar

U školskoj godini 2019./2020. školu je pohađalo 257 učenika u 18 razrednih odjela. Nastava je organizirana u dvije smjene, a u neposrednoj blizini škole nalazi se učenički dom u koji se mogu smjestiti učenici koji u školu dolaze iz udaljenih mjesta i drugih županija.

Smještajem u učeničkom domu učenicima je olakšano pohađanje teorijske i praktične nastave jer ne trebaju svakodnevno putovati te su pod stalnim nadzorom odgajatelja.

U školskoj godini 2020./2021. škola planira upis 105 učenika u 1. razrede.

Više o upisima i Srednjoj gospodarskoj školi Križevci možete pronaći ovdje.

sjever.hr

18.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.