Now Reading:
Gradsko vijeće Varaždina – povećan broj parkirnih mjesta pod naplatom
Full Article 2 minutes read

Gradsko vijeće Varaždina – povećan broj parkirnih mjesta pod naplatom

Varaždinski vijećnici na današnjoj su sjednici Gradskog vijeća većinom glasova prihvatili tri odluke koje se tiču naplate parkiranja u gradu. Radi se o uspostavi ukupno 996 parkirnih mjesta pod naplatom.

Gradonačelnik Ivan Čehok uvodno je rekao da je trebalo napraviti reda u koncesijskom odnosu nakon prethodne vlasti. Kazao je da je potrebno po ugovoru odrediti 996 mjesta te se išlo s proširenjem mjesta pod naplatom na najfrekventnijim mjestima, poput Ulice braće Radić ili stadiona Sloboda. Prema njegovim riječima, ideja je da se obeshrabre ljudi da dolaze automobilima do središta grada. Dodao je da će Varaždin biti grad s najvećom tolerancijom od 10 minuta do kupnje karte i 10 minuta nakon isteka sata. Kazao je i da nema više kazni, već se plaća dnevna karta od 60 kuna koja vrijedi 24 sata.

Izglasanim odlukama parkiranje se plaća u garažama od 0 do 24 sata, a na ostalim parkirnim mjestima od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati, subotom od 8 do 15 sati, a nedjeljom i blagdanom ne.

Naplate parkiranja u Varaždinu su u javnoj garaži u Ulici braće Radića i na Kapucinskom trgu (bez ograničenja) te na Trgu slobode, u Pavlinskoj ulici, Ulici Ivana Kukuljevića, Ulici Augusta Šenoe (zona s ograničenjem od dva sata) te na Trgu bana Jelačića, u Ulici Petra Preradovića, Ulici Vladimira Nazora, Ulici Frana Kurelca, Ulici Alojzija Stepinca, Ulici Augusta Cesarca, Kolodvorskoj ulici, Ulici Zvonimira i Vladimira Milkovića, Ulici braće Radić, Aleji kralja Zvonimira, Ulici Franca Prešerna, Zagrebačkoj ulica, Ulici Antuna Mihanovića, Ulici Ivana Meštrovića, Ulici kralja Petra Krešimira IV, Ulici Ognjena Price, Ulici baruna Trenka, Ulici Vinka Međerala, Kratkoj ulici, Ulici Ferdinada Konšćaka, Ulici Mihovila Pavleka Miškine i Ulici Franje Galinca. U tim ulicama je 996 parkirnih mjesta pod naplatom, 62 za osobe s invaliditetom, 6 za punjenje elektro vozila, 28 rezerviranih za različite potrebe te 7 taxi mjesta.

Cijena parkiranja je 5 kuna po satu.

n.kalajdžija / sjever.hr

10.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.