Now Reading:
Na Dan grada Zagreba svečano otvoren rotor Remetinec
Full Article 2 minutes read

Na Dan grada Zagreba svečano otvoren rotor Remetinec

rotor

U nedjelju je svečano otvoren rotor Remetinec, veliki i važan infrastrukturni projekt čija je ukupna vrijednost oko 331,6 milijuna kuna, od čega je s gotovo 273 milijuna kuna sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovoga puta rotor je u potpunosti otvoren za promet budući je zbog složenosti poslova i veličine projekta otvorenje bilo u dvije faze.

Voditelj projekta rotora Remetinec Goran Radić podsjetio je upravo na tu linjenicu.

“Prvo smo ga otvorili 23. siječnja kad smo otvorili promet na rotoru, a onda smo od 23. siječnja pa do 1. travnja dovršili tramvajsku prugu i pustili je prema situaciji, jer je bio potres“, izjavio je Radić.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture preko EU fondova projekt rotora sufinanciralo je s 85 posto bespovratnih sredstava, u iznosu od 273 milijuna kuna, a ostatak od 48 milijuna kuna je osigurano u državnom proračunu.

Na svečanosti je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio nove projekte države i grada Zagreba.

-To je nabava novih autobusa, nabava 60 niskopodnih tramvaja, realizacija velikog projekta spoja Sarajevske sa čvorom Jakuševec i onaj najveći i najbitniji projekt – a to je povezivanje sa Zračnom lukom brzom željeznicom. To su projekti od više milijardi kuna koje pripremamo za novo operativno razdoblje za financiranje EU upravo u gradu Zagrebu“, istaknuo je Butković.

www.sjever.hr 01.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.