Now Reading:
Evo kakva će nam biti prva polovica tjedna
Full Article 1 minutes read

Evo kakva će nam biti prva polovica tjedna

Prema prognozi DHMZ-a danas na kopnu ujutro pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a zatim prestanak oborine i smanjenje naoblake, najprije u središnjim predjelima, do večeri gotovo svugdje. Na Jadranu djelomice sunčano, no popodne uz promjenljivu naoblaku na jugu moguć pokoji pljusak. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Duž obale umjerena i jaka bura, prolazno u okretanju na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža temperatura od 7 do 12, na Jadranu od 13 do 16 °C. Najviša dnevna uglavnom između 19 i 24 °C, a u gorju malo niža.

Biometeorološke prilike će u unutrašnjosti zemlje biti razmjerno povoljne. Nestabilne vremenske prilike mogu kod osjetljivijih meteoropata i kroničnih bolesnika uzrokovati manje tegobe. Na Jadranu će tegobe biti nešto slabijeg intenziteta.

Idućih će dana u većem dijelu zemlje biti barem djelomice sunčano, ali ne sasvim stabilno. U unutrašnjosti će uz jači razvoj oblaka lokalno biti pljuskova i grmljavine, tek ponegdje u utorak, ali češće u srijedu, a na sjevernom Jadranu u četvrtak. Od srijede južina.

sjever.hr / DHMZ

01.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.