Now Reading:
Župan Čačić u obilasku radova na cestama u općinama Maruševec, Cestica i Vinica
Full Article 2 minutes read

Župan Čačić u obilasku radova na cestama u općinama Maruševec, Cestica i Vinica

žuc obilazak zupan

Varaždinski župan Radimir Čačić. u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Tomislava Osonjačkog, obišao je radove koji se izvode na proširenjima cesta te izgradnji asfaltnog tepiha na području općina Maruševec, Cestica i Vinica. 

– Ovo je samo nekoliko projekata koje ŽUC radi u okviru svog redovnog poslovanja. Ovaj prvi je i najveći, gotovo kilometar asfalta, odnosno jedna cesta koja nije bila u dobrom stanju. Ovo je samo jedna od tri etape koju ovdje realiziramo: jedna je već završena, ovo je druga, a tijekom sljedeće godine ćemo svakako završiti i treću etapu tako da ova cijela dionica bude potpuno sanirana i kvalitetna – rekao je župan Čačić.

žuc obilazak zupan

Ravnatelj ŽUC-a Varaždinske županije Tomislav Osonjački kazao je kako ŽUC opravlja s gotovo 1000 kilometara cesta, a poslovanje se bazira na puno manjih zahvata, s obzirom na kilometražu.

– Ova cesta je bitna poveznica prema Varaždinu za stanovnike Ivanca i cijelog ovog zapadnog dijela županije te stanovnike Maruševca. Bila je dosad u lošem stanju, a u narednom će razdoblju biti kvalitetna za odvijanje prometa – istaknuo je Osonjački.

žuc obilazak zupan

Načelnik Maruševca Damir Šprem rekao je kako je ovo treća godina zaredom da se projekti koji su dogovoreni odrađuju u potpunosti, bilo da ih financira ŽUC u potpunosti ili se prema svojim obavezama uključuje i Općina.

– Ovo je jedna prometnica koja je dosta bitna. Još jednu dionicu na tom području imamo i vjerujem da ćemo to u narednom periodu odraditi, tako da mogu reći da sve one stvari koje smo sa Županijom i ŽUC-om na našem području dogovorili, da je to ostvareno u potpunosti, a isto tako i drugi projekti koji su u ingerenciji Županije – rekao je načelnik Šprem.

Nakon susreta u Novakima, župan i suradnici obišli su lokalne ceste u Kolarovcu te radove na lokalnoj cesti u Peščenici.

– Hvala Županiji i županu Čačiću, ovime povećavamo sigurnost prometa, brinemo o ljudima i ovo je nastavak dobre suradnje Općine Cestica i Varaždinske županije. Cestica ima oko 240 kilometara nerazvrstanih i županijskih cesta, a Županija održava ukupno šesnaest kilometara – rekao je načelnik Cestice Mirko Korotaj.

žuc obilazak zupan
žuc obilazak zupan
žuc obilazak zupan

m.furlan/sjever.hr 26.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.